Swimdeelnemer Robbin Reumer: 'Koester de mooie momenten'

Robbin Reumer. Foto: PR
Robbin Reumer. Foto: PR

DOETINCHEM - In zijn werk ziet hij dagelijks het leed dat kanker veroorzaakt. Reden voor Doetinchemmer Robbin Reumer om via Swim to Fight Cancer geld bij elkaar te zwemmen voor onderzoek en preventie. In de aanloop naar 9 september houdt hij met een aanstekelijk enthousiasme vrienden en bekenden via facebook op de hoogte van zijn zwemavonturen.

"Dat doe ik met een stukje zelfspot en humor. Om ze zo een beetje te prikkelen. En dat werkt. Ik heb inmiddels 1400 euro bij elkaar aan donaties." Dat vindt hij mooi, maar: 'Wie wat ophaalt is niet zo belangrijk. Het gaat uiteindelijk om het totaalbedrag. Doetinchem staat nu al op 58.000 euro zag ik!"
Net als velen, heeft ook Robbin in zijn privé-omgeving te maken gehad met kanker. Maar hij wordt daarnaast ook via zijn werk veelvuldig geconfronteerd met de ziekte. "Ik werk in een mortuarium, als overledenenverzorgende en obductie-assistent. Ik zie vaak patiënten die overleden zijn aan kanker maar ik zie ook de machteloosheid en het verdriet van nabestaanden." Het heeft zijn kijk op het leven veranderd. "Ik was al nuchter maar ik ben nog meer gaan relativeren en ik ben me nog bewuster geworden dat je de mooie momenten in het leven moet koesteren want het kan zomaar afgelopen zijn. Dat heeft mij er toe gezet hiervoor zoveel mogelijk donaties bij elkaar te verzamelen."

Zwemtechniek verbeteren
Robbin dacht een redelijke zwemmer te zijn. "Tot ik ter voorbereiding het Braamtse gat in sprong en in één keer overzwom. Dat is 500 meter. Ik was helemaal kapot! Toen dacht ik: er mankeert toch wel wat aan mijn zwemtechniek. Dan ga ik mij daar in vastbijten, enthousiast en gedreven als ik ben. Ik heb filmpjes op youtube gekeken, goede zwemmers naar hun techniek gevraagd en ik heb privéles genomen bij zwemanalyse.nl om de borstcrawl zo goed mogelijk onder de knie te krijgen."
Naast zoveel mogelijk geld ophalen, heeft hij zich ook persoonlijk een doel gesteld. 'Ik wil die twee km borstcrawlend afleggen, dat is de uitdaging voor mij. En dat is nog wel een dingetje. Dat zijn wel 80 (!) baantjes in Rozengaarde! Maar goed, ik heb nog een paar weken om te oefenen en heb alle vertrouwen dat het me lukt. Opgeven is geen optie."

Gezamenlijke betrokkenheid
Robbin heeft het gevoel dat het zwemevenement op 9 september een hele mooie gezamenlijke betrokkenheid creëert. "Een soort van 'samen sterk'. Maar dat zit ook al in de slogan van Swim: Samen vechten tegen kanker. Daar zeg je eigenlijk alles mee!"

(kadertekst)
Schrijf je in voor Swim to Fight Cancer 0314
Op 9 september gaat de tweede editie van Swim to Fight Cancer in Doetinchem van start. Samen met vele enthousiaste en sportieve deelnemers is het plan zoveel mogelijk donaties bij elkaar te zwemmen om kanker te bestrijden. Meedoen kan als individuele deelnemer of als businessteam. Volwassenen hebben de keuze tussen een traject van 1 of 2 km. Er is ook een KidsSwim van 500 meter. Wil je ook helpen en je steentje bijdragen aan onderzoek en preventie? Vanuit de liefde voor het leven een vuist maken tegen kanker? Schrijf je dan nu in voor Swim 2018! Op de website is ook alle informatie over doneren te vinden.


doetinchem.swimtofightcancer.nl/doemee

Meer berichten