Bij de familie Wiltink in Toldijk kregen de kinderen instructie over de kalveropfokclub-wedstrijd, zoals het toiletteren. Foto: Liesbeth Spaansen
Bij de familie Wiltink in Toldijk kregen de kinderen instructie over de kalveropfokclub-wedstrijd, zoals het toiletteren. Foto: Liesbeth Spaansen

KOC Bronckhorst organiseert de tiende kalverkeuring

BRONCKHORST - De eindkeuring van de Kalveropfokclub Bronckhorst is op zaterdag 18 augustus bij camping de Warnstee aan de Lankhorsterstraat 34 in Wichmond. Aanvang 10.00 uur. De Kalveropfokclub Bronckhorst organiseert dit jaar de tiende kalveropfokclub-wedstrijd. Vanwege dit tweede lustrum maakt het bestuur er een bijzondere editie van. Wegens succes bij het eerste lustrum is weer een verkleedpartij voor kind en kalf en is er daarnaast de extra categorie voor 14 jaar en ouder: de pinken rubriek.

Voor de kalverkeuring hebben kinderen vanaf 6 tot 16 jaar zich opgegeven en zij zorgen nu voor een kalf. Vanwege het jubileum hebben oud-deelnemers en ouders zich aangemeld voor de pinken rubriek. Zij brengen een pink van 1 tot 1,5 jaar oud voor en maken er een rondje mee.
Tijdens de eindkeuring laten de deelnemers zien hoe goed zij samen met hun kalf kunnen lopen en hoe zij het kalf hebben verzorgd.
De deelnemers hebben thuis al bezoek van de jury gekregen en werken zij aan het bijhouden van een wedstrijdboekje waarin onder andere staat wat de afstamming is van het kalf, de aftekeningen van het kalf en wat het kalf vanaf de geboorte allemaal heeft gegeten. Er zijn allerlei prijzen te winnen in vier verschillende rubrieken en er is een pinkenrubriek. Daarnaast wordt een dagprijs uitgereikt en is voor de verkleedpartij een extra prijs te verdienen. Verder krijgen alle kinderen ook presentjes van verschillende sponsoren.
In de pauze is er een grote verloting en de pluimvee en konijnenvereniging (PKV) Vorden is eveneens aanwezig.


kocbronckhorst@gmail.com

Meer berichten