V.l.n.r.: Dhr. Henk van Zuilekom, Dhr. Wim Evers en Dhr. Engelbert Kappert. Foto: PR
V.l.n.r.: Dhr. Henk van Zuilekom, Dhr. Wim Evers en Dhr. Engelbert Kappert. Foto: PR

Stichting Welzijn Zelhem steekt bedrag Clubkas Campagne in Ouderendag

Algemeen

ZELHEM - Dit jaar deden er 29 Zelhemse clubs mee aan de Clubkas Campagne van de Rabobank. In totaal ontvingen zij een bedrag van 8.671,63 euro. Stichting Welzijn Zelhem deed ook mee met de Clubkas Campagne, zij ontvingen een bedrag van 177,32 euro.

Penningmeester Engelbert Kappert: "Het oorspronkelijke bestedingsdoel was het aanschaffen van een AED. Er komen veel mensen naar de Oranjehof en daarom willen wij graag een AED op deze locatie. We hebben hiervoor ook subsidie bij de gemeente aangevraagd, maar volgens hun richtlijnen zijn er genoeg AED's aanwezig in de buurt. Daarom hebben we besloten de bijdrage van de Rabobank te besteden aan de activiteit die we gaan organiseren op de Nationale Ouderendag op 5 oktober. Momenteel is een commissie druk bezig met de organisatie van deze dag. Wat we precies gaan doen is nog niet bekend, maar een gezellige dag wordt het zeker."

Wat doet de Stichting Welzijn Zelhem?
Plaatsvervangend voorzitter Wim Evers: "De Stichting Welzijn Zelhem organiseert ontmoeting en dagbesteding in Zelhem, Halle en omgeving. Dit is zeker niet alleen voor ouderen bedoeld. Activiteiten die worden georganiseerd in de Oranjehof zijn bijvoorbeeld een inloopkoffieochtend, bingo, spelavond, open tafel (samen eten) en bewegen. Maar ook kan men zich inschrijven voor de pedicure, een computercursus en nog veel meer."

Ouderen en bankzaken
Klanten van de Rabobank die hun bankzaken niet online kunnen regelen, niet naar kantoor kunnen komen of uitleg willen over internetbankieren kunnen een afspraak maken met de thuisservice. Het vaste gezicht Hennie Hamer komt dan aan huis om te helpen. Secretaris Henk van Zuilekom is enthousiast over de thuisservice van de Rabobank: "Een mooie service voor de doelgroep van de Stichting Welzijn Zelhem." Kappert vult nog aan: "Ik ben ook blij dat er (weer) een geldautomaat van de Rabobank in Zelhem is, handig om dit dichtbij huis te hebben."

Voor algemene vragen over bankzaken is er op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur een collega van de Rabobank aanwezig op het trefpunt van de Rabobank in de Bibliotheek in Zelhem.

Coöperatiefonds
Naast de Clubkas Campagne steunt Rabobank Graafschap activiteiten en projecten die het welzijn van de regio versterken. Onlangs heeft Coops Molen een bijdrage van 7500 euro uit het Coöperatiefonds mogen ontvangen. Dit bedrag wordt gebruikt voor restauratie van de molen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant