Scooterroy and the Hitmachine. Foto: PR
Scooterroy and the Hitmachine. Foto: PR (Foto: PR)

ScooterRoy and the Hitmachine bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 11 juli staan 'ScooterRoy and the Hitmachine' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. Het duo verzorgt een live-presentatie en Roy en Giel worden door de presentator bevraagd over hun 'roots' en aspiraties in de muziek.

'ScooterRoy and the Hitmachine' begon in 2016 als sideprojectje met een humoristische act in trainingspak en partypants, maar inmiddels is het duo een serieuze formatie. Hun performance is een combinatie van beats, synthesizers, gitaar en zang en daarmee maken ze uitstapjes naar de uithoeken van verschillende genres die vervolgens weer samenkomen in een geheel nieuwe stijl. Zo kun je stampwerk verwachten, maar ook sfeermuziek om bij weg te dromen.

Vorig jaar werd de single 'Diamonds' uitgebracht, en op dit moment is ook hun EP 'For You' online overal te streamen. Gitarist en zanger Kenneth Roy van den Bos (24) is geïnspireerd door Hiphop en Blues, terwijl DJ en toetsenist Giel Borsboom (26) geïnspireerd is door Indie en House. Door het mengen van deze uiteen liggende genres is er een heel nieuw soort genre ontstaan, waar sfeervolle muziek afgewisseld wordt met snoeiharde gitaren en flinke beukplaten. Daarbinnen is er ruimte voor eigenzinnig gitaarspel, waarin bluesachtige solo's aangepast worden aan nieuwe ritmes. Kenneth en Giel zijn op een vreemde manier op elkaar ingespeeld waarbij de spanning van de verschillende genres intact blijft.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen op de website www.ideaal.org/live een inschrijfformulier invullen of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


www.ideaal.org

Meer berichten