Ook Oud-Hollandse spelen op Spektakeldag Smedekinck. Foto: PR
Ook Oud-Hollandse spelen op Spektakeldag Smedekinck. Foto: PR (Foto: )

Kinderspektakeldag bij Smedekinck

Zelhem - Traditiegetrouw verzorgt Museum Smedekinck in de eerste week waarin alle basisschoolleerlingen in Nederland zomervakantie hebben een Kinderspeel- en Doedag boordevol activiteiten voor de basisschooljeugd. Dit jaar is dat op woensdag 25 juli, van 12.00 tot 17.00 uur. Ook oudere broers en zussen, vaders en moeders, opa's en oma's zijn welkom en hoeven zich niet te vervelen.

Er zijn zowel creatieve als sportieve activiteiten voor groot en klein en jong en oud. Van de magische verfmachine tot Smedekinckgolf en van een klimbaan van de Zelhemse survivaltrainingsgroep Jan in 't Touw tot eendjes hengelen. Kinderen tot en met 5 jaar kunnen zich laten schminken. Bezoekers kunnen zich gezeten op een schoolbankje uit de eerste helft van de vorige eeuw laten fotograferen, waarbij de kinderen zich speciaal hiervoor kunnen verkleden in kleding uit die tijd.

Ook in de kruidentuin zijn activiteiten. Daar kunnen de kinderen bijvoorbeeld een lavendelzakje of een flesje kruidenazijn maken.

Kinderen t/m 12 jaar betalen 2,50 euro entree (inclusief eenmaal een glas ranja) en mogen gratis aan alle activiteiten, uitgezonderd het kruidenazijn maken, deelnemen. Alle zelfgemaakte spulletjes mogen mee naar huis.

Voor de warme wafels, een ijsje uit een ouderwetse ijscokar, koffie, thee, enzovoort, wordt wel een vergoeding gevraagd. De entreeprijs voor bezoekers ouder dan 12 jaar is 4 euro.


www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck

Meer berichten