Blagen zwieren in de zweefmolen met zicht op høkers in de nieuwe overdekte concertzaal. Foto: Liesbeth Spaansen
Blagen zwieren in de zweefmolen met zicht op høkers in de nieuwe overdekte concertzaal. Foto: Liesbeth Spaansen

Høken blijft hoofdingrediënt op Toldieks festival

TOLDIJK – De nieuwe opzet van Høken in Toldiek is naar volle tevredenheid door zowel organisatie als publiek beleefd. Het terrein voelde als een festival, was overzichtelijk voor iedereen en de nieuwe tent was een enorme blikvanger. En hoewel de oer-høkers even hun plek moesten zoeken, genoten zij van de Normaal-liedjes van weleer, en samen met de fans ook van de nieuwe programmering.

Door Liesbeth Spaansen

Wat niet is veranderd, is de datum. Høken in Toldiek was als vanouds op de laatste vrijdag van juni en de zondag daaropvolgend bij J.J.C. Flophouse in Toldijk. Wel nieuw was de enorme tent op het terrein, die de bands en publiek in een overdekte concertzaal zetten. De høkers genoten er van de muziek, en konden even uit de volle zon. Omdat de tent half open is, luisterden de zonaanbidders vanaf de lange tafels buiten mee. Rond het terrein waren de bars en eetgelegenheden aanwezig. De muziek bleef voor iedereen hoorbaar.

De vrijwilligers van Flophouse, die nog altijd in grote getale de organisatie bijstaan, waren eveneens tevreden over de nieuwe aanpak. Want ook achter de schermen waren de aanpassingen prima ontvangen, en dat was wel zo prettig werken. "Het terrein is kleiner gemaakt, knusser ook. Het publiek was tevreden en dan zijn wij het ook," aldus Ben Bulten van de organisatie. "Veel fans kwamen speciaal voor Di-Rect, dat was een goede beslissing."

Een aantal høkers van het eerste uur moesten wel even zoeken naar hun plekje, maar ook die waren snel herenigd met hun vrienden. Høken in Toldiek is al jarenlang een ontmoetingsplaats van liefhebbers uit heel Nederland. Liefhebbers van dialectrock, en met name van Normaal. De optredens van Bökkers en de Heinoos die covers van Normaal op het podium brengen, maakten dat meer dan goed. Vrijdagavond werd volop genoten van de dialectrockers van Bökkers en de Haagse mannen van Di-Rect op het grote podium. In het Normaal Café speelden de coverband Livin' Room en de Kisjeskearls.

Een koffieconcert is niks zonder koffie, dus dat was volop aanwezig bij de opening op de zondagochtend. Jong en oud genoot van de Blaaskapel, Boh Foi Toch, Travelin Band (CCR), Handkar Trio en een geslaagd slotoptreden van Høken met de Heinoos. Op zondag kregen vooral de blagen alle ruimte. Naast dat zij hun rondjes konden zwieren in de zweefmolen op het terrein, waren zij de baas in de kids-only zone. Daar genoten zij van een drumworkshop, van verhalen en kinder høkeri-je van de Heinoos.


www.flophouse.nl

Lees ook

Meer berichten