Flex-vrijwilligers schonen tuin op via Present Bronckhorst. Foto: PR Present Bronckhorst
Flex-vrijwilligers schonen tuin op via Present Bronckhorst. Foto: PR Present Bronckhorst

Eerste project flexvrijwilligers

BRONCKHORST - Een aantal van de nieuwe flexvrijwilligers van Present Bronckhorst hebben eind juni hun eerste project gedaan. De drie vrijwilligers gingen voortvarend aan de slag om een door onkruid overwoekerde tuin weer toonbaar te maken. De bewoonster kon dit niet alleen door diverse problemen en gebrek aan financiële middelen.

"Ik kan het eigenlijk niet geloven", vertelde de vrouw toen ze samen met de vrijwilligers en de coördinator van Present ter afsluiting een glaasje fris dronk in haar opgeknapte tuin. "Dit is tenslotte een feestje. En nu ga ik deze onwerkelijke middag even op me in laten werken."
De bewoonster hielp, tegen de verwachting in, zelf flink mee en genoot zichtbaar van de tips en uitleg die een van de vrijwilligers haar gaf over tuinonderhoud. Na twee uur hard werken was haar tuin weer mooi en in plaats van een grote last, nu weer een plek voor haar om te genieten met een lekker kopje thee.
De hulpvraag van de vrouw kwam bij Present binnen via een ambulant begeleider van Sa-Net.

Flexvrijwilligers zijn vrijwilligers die zich individueel melden bij Present en met een groepje van andere flexers wat vaker een project uitvoeren op tijden dat het hen het best uitkomt. Wie het leuk lijkt om flexvrijwilliger te worden bij Present Bronckhorst en samen met een vrijwilligersgroep of andere flexvrijwilligers te klussen en mensen te helpen die het echt nodig hebben, kan zich opgeven bij Present Bronckhorst. Dit kan via de site of bel de coördinator van Present Bronckhorst.


www.presentbronckhorst.nl

Hilde Colenbrander: 06-15136687

Meer berichten