Verenigingen allemaal blij met hun bijdrage. Foto: Patrick Siemons
Verenigingen allemaal blij met hun bijdrage. Foto: Patrick Siemons

Hart voor de Achterhoek daverend succes

Algemeen

Financiële bijdrage voor 723 verenigingen en stichtingen

ACHTERHOEK - Voor het tweede jaar op rij verdeelde Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek via Hart voor de Achterhoek 400.000 euro over 723 verenigingen en stichtingen in de regio. Dit kan niemand ontgaan zijn.

Leden steunen het verenigingsleven massaal
Van 22 mei tot en met 6 juni konden leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek hun stem uitbrengen op de vereniging of stichting die zij een warm hart toe dragen. Elk lid kon daarbij 5 stemmen uitbrengen. Bijna 13.766 leden van de bank gaven gehoor aan deze oproep: zij brachten in totaal 68.830 stemmen uit. Dit maakte dat elke uitgebrachte stem 4,74 euro waard is.

Uitreiking cheques
Tijdens de uitreikingsmomenten zijn de cheques door de marktteams in diverse plaatsen overhandigt. Zwembad in de Dennen uit Vorden is met 645 stemmen de grote winnaar, gevolgd door zwembad de Meene uit Ruurlo met 483 stemmen en zwembad Het Elderink uit Hengelo met 455 stemmen.
Ruim zeventig clubs stuurden een inzending voor de Creativiteitsprijs in. De eerste prijs is gewonnen door Activiteitencommissie Kindcentrum Het P@rk en Rhienderoord Zwem en Sport Plezier. De tweede prijs gaat naar de stichting Lighthouse Sports Foundation. De derde prijs is voor stichting Kitty-Cat.
Op de site is vanaf maandag 18 juni een overzicht te vinden van alle deelnemers, het aantal stemmen en het bedrag dat zij ontvangen.

Ook in 2019 organiseert Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek de actie Hart voor de Achterhoek. Verenigingen en stichtingen die voor deelname in aanmerking komen, ontvangen begin volgend jaar een uitnodiging. Meer informatie over Hart voor de Achterhoek is te vinden op de site.


www.rabobank.nl/noa

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant