Openluchtdienst met Herman Haan en Marise den Bakker

VELDHOEK – De kapel in de Veldhoek wordt bestuurd door de Protestantse gemeenten Zelhem en Hengelo. Tijdens de jaarlijkse openluchtdienst, altijd op de vierde zondag van juni, dit jaar 24 juni, werken 'de Veldhoek' en 'Hengelo' nog nauwer samen en gaan de deuren van de Remigius voor 1 zondag dicht. De openluchtdienst is bij Kampeerboerderij de Haverkamp, Vierblokkenweg 3 in Hengelo. Aanvang 10:15 uur.

Dit jaar komt Herman Haan uit Toldijk als voorganger naar de openluchtdienst. Wie hem kent weet dat hij erg van muziek houdt en graag zingt waarbij hij zichzelf op de gitaar begeleidt. Op de Facebookpagina Goede Herder Kapel is een filmpje van hem te zien. Men kan vrienden worden om op de hoogte te blijven van het wel en wee rondom de kapel. Tijdens de voorbespreking noemde hij muziek de hartslag van God. God ontmoeten in muziek. Dit hoeven niet alleen psalmen en gezangen te zijn maar dat kan ook in gospelsongs of popmuziek.

Wie hier ook heel goed weg mee weet is Marise den Bakker. En dat wil ze graag laten horen tijdens de openluchtdienst met haar zelf geschreven liederen en covers. Liederen waarbij de tekst en de muziek ieders hart raakt. Marise is een singer-songwriter van 16 jaar en speelt gitaar, piano en zingt. In 2016 heeft ze meegedaan aan The Voice Kids. Op nieuwjaarsdag 2018 mocht zij haar opwachting maken bij een nieuwjaarsconcert op TV.

Ook wordt er aan de kinderen gedacht. Er wordt een speciale tafel ingericht waar ze lekker kunnen tekenen, kleuren en knutselen en dat heeft natuurlijk ook met muziek te maken.

De collectes zijn voor stichting Simba en de vierde zondagcommissie. Na de dienst is er een ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee.

Meer berichten