Burgemeester Besselink opent de Special Olympics in Bronckhorst in Het Hooge Wessel in Steeenderen. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink opent de Special Olympics in Bronckhorst in Het Hooge Wessel in Steeenderen. Foto: Liesbeth Spaansen

Badmintonners slaan hun slag

Achterhoek gastheer Special Olympics 2018

Door Liesbeth Spaansen

ACHTERHOEK/BRONCKHORST - Op is de Achterhoek trotse gastheer voor De Special Olympics 2018 zijn gehouden op 8, 9 en 10 juni. De Achterhoek was hiervoor gastheer. Burgemeester Marianne Besselink opende deze door zaterdagochtend 9 juni de sporters toe te spreken en het Olympische vuur te ontsteken. De Gemeente Bronckhorst nam de organisatie van de onderdelen badminton en golf op zich.

De Special Olympics Nationale Spelen is een evenement voor alle sporters met een verstandelijke beperking, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers deden mee aan 21 verschillende takken van sport. Daarbij kregen ze steun van veel vrijwilligers en coaches. De spelen werden feestelijke geopend op 8 juni in het stadion van voetbalvereniging de Graafschap in Doetinchem.

In Sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen was het zaterdagochtend 9 juni een drukte van belang. Na de aankomst van de spelersbus en het omkleden van de spelers, mochten zij één voor één de sporthal betreden voor een Olympische binnenkomst. Ze werden voorgesteld door speaker van deze dagen Maarten Sluiter uit Klijndijk, compleet met volgspot en applaus. Een mooi welkom.
Burgemeester Marianne Besselink, zelf een enthousiast badmintonster verrichte de openingshandeling, het aansteken van het Olympisch vuur. "Ik vind het geweldig om bij het badminton te mogen zijn. Het roept oude herinneringen op van de toernooisfeer, het met elkaar sportief strijden en daarna de dag leuk afsluiten." Zij sprak de sporters toe met sportieve woorden. "Je wint al als je meedoet, zie ik staan op shirts. En zo is het, maar natuurlijk gaan jullie ook voor de winst. Veel plezier."
Na de gezamenlijke warming up met Dansgroep De Knupduukskes uit Vorden, waar sporters en vrijwilligers aan meededen, gingen de wedstrijden van start.

Badmintonverenigingen Hengelose Badmintonclub (HBC) Hengelo, Flash Vorden en Badmintonclub (BC) Steenderen werkten samen om deze toernooidagen. Zondag 10 juni werd het hoofdtoernooi afgerond.

Uitslagen:
De dubbels categorie 1 en 2 waren samengestelde koppels uit verschillende clubs. De prijsuitreiking werd onder andere gedaan door wethouder Evert Blaauw, Combinatiefunctionaris Ernst Jan Somsen en Sporthalbeheerster Erna Jolink.

Dubbels categorie 2:
1e Debbie Schrijver en Angela Zhu
2e Bas Buurman en Tanja Kljajic
3e: Dirkje van der Meer en Kim Bons

Dubbels categorie 1
1e Duncan Watterson en Zoe Zambie
2e Helianthe Nahar en Bianca Hoekstra
3e Sandra Kljajic en Sjakelien Postma

Mannendubbel categorie 1
1e Patrick Kwakman en Lars van der Pot van De Klup Twente
2e Sanne Kuijpers en Wytze Tiersma van Spelend Sporten
3e Mark van Laar en Bert Nieuwerth van De Klup Twente

Vrouwenenkel categorie 2
1e Debbie Schrijver van De Kluproosjes
2e Tanja Kljajic van Spelend Sporten
3e Angela Zhu van De Kluproosjes

Vrouwenenkel categorie 1
1e Zoe Zambie van Isle of Man
2e Sjakelien Postma van Samen Onderweg
3e Sanne Kljajic van Spelend Sporten

Mannenenkel categorie 2
1e Bert Nieuwerth van De Klup Twente
2e Patrick Kwakman van De Klup Twente
3 Alik Babajev van De Kluproosjes

Mannenenkel categorie 1
1e Lars van der Pot van De Klup Twente
2e Duncan Watterson van Isle of Man
3e Wytze Tiersma van Spelend Sporten


www.achterhoekfoto.nl

Meer berichten