De wisselbeker voor het winnende team Zelos, werd uitgereikt door wethouder Evert Blaauw aan aanvoerder van Zelos Gijs Loman. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
De wisselbeker voor het winnende team Zelos, werd uitgereikt door wethouder Evert Blaauw aan aanvoerder van Zelos Gijs Loman. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Beker jubileumeditie Bronckhorst JO19 Toernooi gewonnen door Zelos

BRONCKHORST/ZELHEM - De tiende editie van het Bronckhorst Jeugdvoetbaltoernooi voor JO19 teams dat op zaterdag 9 juni bij VV Zelhem werd gespeeld is gewonnen door Zelos JO19, dat in de finale Basteom met 1-0 versloeg. Basteom werd daarmee tweede.

De jubileumeditie met tien deelnemende teams is bijzonder goed verlopen. Alle 10 deelnemende teams van Zelhem, Zelos (2 teams), Halle, Pax (2 teams), Vorden, Vorden/Ratti, HC'03 en Basteom werden in het kader van het jubileum van het toernooi beloond door de organisatie van VV Zelhem, met medewerking van De Graafschap; alle teams kregen een voucher voor 20 toegangskaarten van een wedstrijd van De Graafschap voor komend seizoen in de eredivisie.

De wisselbeker voor het winnende team Zelos, werd uitgereikt door wethouder Evert Blaauw aan de aanvoerder van Zelos Gijs Loman. De strijd om de plaatsen 3 t/m 10 was ook zeker boeiend. Vorden behaalde de derde plaats, HC'03 werd vierde, Pax vijfde, Zelhem zesde, Halle zevende, Ratti achtste, Zelos JO19-2 werd negende en Pax JO19-2 uiteindelijk tiende.

Met medewerking van de scheidsrechters en door keeper Jordy Rondeel van De Graafschap werden de spelers van het toernooi ook individueel beoordeeld op hun prestaties en werd Dirk Spanjer van HC'03 gekozen tot beste speler van het toernooi. Hij kreeg een fraaie beker en mocht van Jordy een shirt van De Graafschap en een beker in ontvangst nemen.

De Graafschap verleende ook medewerking door keeper Jordy Rondeel bij het strafschoppen schieten. De penaltybokaal werd gewonnen door het team van HC'03. De beker daarvoor werd uitgereikt door Harm Jan Evers van het CDA Bronckhorst. Bij het uiterst sportief verlopen toernooi werd tot sportiefste ploeg gekozen het team van Vorden/Ratti. De sportiviteitsbeker werd uitgereikt door Antoon Peppelman van de PvdA van de gemeente Bronckhorst.

De organiserende vereniging VV Zelhem kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Het toernooi met 10 deelnemende teams werd voor de tiende keer georganiseerd op de velden van voetbalvereniging Zelhem. Een mooie promotie voor het jeugdvoetbal in de gemeente Bronckhorst.

Meer berichten