De acht hoogst geëindigde spelers van de Zelhemcup 2018 Foto: Rob Verkerke
De acht hoogst geëindigde spelers van de Zelhemcup 2018 Foto: Rob Verkerke

Willem Siebers wint Zelhemcup 2018

Algemeen

ZELHEM - De gezamenlijke biljartverenigingen van Zelhem hebben vanaf 11 april weer de Zelhemcup editie 2018 gehouden, dit jaar georganiseerd door biljartvereniging De Pol. Maar liefst 51 deelnemers streden mee om de felbegeerde Zelhemcup te winnen. In het weekend van 26 en 27 mei werden de halve finales en finales gespeeld bij 'De Pol' in Zelhem. Na twee lange en warme dagen wist Willem Siebers de Zelhemcup 2018 te winnen.

De halve finales bestonden uit twee groepen van vier spelers, elke groep had een eigen biljarttafel met bondsarbiter tot zijn beschikking. Ondanks de temperatuur van dertig graden werd er zwaar gevochten om de hoogste plek in de finale. Op zondag werden de finales gespeeld.
De finale werd gespeeld tussen Jan Heusinkveld van Nieuwe Rosegaar – 57 caramboles en Willem Siebers van De Tapperij – 68 caramboles. Jan miste de afstoot waarna Willem dit beantwoorde met een serie van 8. Jan kwam moeilijk op gang. In beurt 9 sloot hij weer aan met een serie van 9. Willem kreeg toen een iets mindere periode maar kon met een serie van 10 zijn voorsprong weer verhogen. Jan kwam vervolgens niet in het spel en ook de serie van 8 in beurt 33 mocht niet baten. Willem kon de winst en daarmee de Zelhemcup 2018 in beurt 37 veilig stellen door op 68 caramboles te komen. Jan kwam niet verder dan 49 caramboles.

Bennie Bergervoet van Ons Genoegen – 47 caramboles moest het opnemen tegen Jos Boerstal D'n Draejer – 46 caramboles om de derde en vierde plaats. Jos begon deze wedstrijd spectaculair met een serie van 13 in de tweede beurt. Bennie probeerde antwoord te geven met een serie maar kwam niet verder dan series van maximaal 4. Aan het einde wist Bennie geen grote series meer te maken daardoor kon Jos de winst pakken met 46 caramboles in 27 beurten, Bennie eindigde met 36 caramboles.

In de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats stonden twee vereniging genoten aan tafel, namelijk Lucilio Cordeiro – 45 caramboles en Willem Wolsink – 35 caramboles allebei van De Nijman. De heren maakten het spannend door een serie van 9 van Lucilio, waarna Willem na een stroef begin met een serie van 6 weer gelijk kroop. Tot het einde bleef het spannend maar Willem wist de winst te pakken met 35 caramboles in 25 beurten. Lucilio kwam net tekort met 42 caramboles. Er werd om de zevende en achtste plaats gestreden door Freddy Fokkink van De Nijman - 30 caramboles en Niels Kuiperij van 'De Pol' – 25 caramboles. Niels kon niet in zijn spel komen. Hierdoor kon Freddy winnen met 30 caramboles in 34 beurten. Niels bleef steken bij 11 caramboles.

Al met al een gezellig en ook spannend finaleweekend. Willem Siebers bedankte de organisatie 'De Pol' voor het goede verloop, waarbij ook voor de inwendige mens werd gezorgd in de vorm van soep en hamburgers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant