Nog één keer een concert: Muziekvereniging Union. Foto: PR
Nog één keer een concert: Muziekvereniging Union. Foto: PR

Slotconcert Muziekvereniging Union

Algemeen

ZELHEM – Op zaterdag 26 mei geeft Muziekvereniging Union onder leiding van dirigent Willem van Zee voor de allerlaatste keer een concert. Helaas bleek het niet mogelijk om de vereniging in de huidige vorm in stand te houden. Vanaf 1 juli dit jaar gaat Union over in de stichting Open Fanfare Orkest.

Op 26 mei is Union dus nog een keer te zien en te beluisteren tijdens het Slotconcert in het eigen verenigingsgebouw Muziekcentrum Union aan de Hummeloseweg in Zelhem. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.
Het concert staat in het teken van terugkijken op een roemrijke historie maar ook vooruitkijken naar een nieuwe hoofdstuk als projectorkest. Het terugkijken gebeurt onder andere door het spelen van muziekwerken die Union door de jaren heen heeft gespeeld zoals het fraaie Resurgam van Eric Ball en het imposante D-Day van Alex Poelman. Drie Union muzikanten laten horen wat ze solistisch in hun mars hebben. Marcel Voskamp op euphonium, Coen Kranen op bugel en Rob Ebbers op trombone. Naast een terugblik wordt er ook vooruitgekeken naar het nieuwe projectorkest Open Fanfare Orkest. Al op 1 december van dit jaar staat het eerste ambitieuze project op het programma: Celebration of a new Beginning in de Hanzehof in Zutphen. Meer informatie over dit nieuwe orkest is te lezen op de website.


www.openfanfareorkest.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant