De Perfect Showband treedt op tijdens de Oosterwijkse Pinksterfeesten. Foto: PR
De Perfect Showband treedt op tijdens de Oosterwijkse Pinksterfeesten. Foto: PR

15de Editie Oosterwijkse Pinksterfeesten in Zelhem

ZELHEM - De jaarlijkse Oosterwijkse Pinksterfeesten zijn zaterdag 19 en zondag 20 mei in Zelhem op het feestterrein aan de Hogeveldweg nabij nummer 6 in Zelhem. Een heel weekend Achterhoekse gezelligheid voor het hele gezin.

ZAMC Pinkstercross op zaterdag 19 mei, aanvang 13.00 uur:
De Zelhemse Auto en Motorclub (ZAMC) organiseert als onderdeel van de Oosterwijkse Pinksterfeesten een Pinkstercross. Op het terrein heeft de ZAMC een plek toegewezen gekregen met een stukje bos. Het crossevenement maakt dus onderdeel uit van de Oosterwijkse Pinksterfeesten en is dit jaar nieuw in het programma.

Oldtimer toertocht voor tractoren en auto's, start vanaf 14.00 tot ongeveer 17.00 uur:
Op zaterdagmiddag wordt een oldtimer toertocht voor tractoren, auto's en motoren uit de bouwjaren tot ca. 1970 verreden. Opgave hiervoor kan nog. Bij terugkomst kunnen de tractoren zich presenteren op het terrein aan de Hogeveldweg in Zelhem. Ook op zondag 20 mei kunnen de Oldtimers zich presenteren op het Trekkertrekterrein.

DuoSlep en Try-Out Trekkertrek in de sport en Hobbyklasse, aanvang 18.00 uur:
Duoslep: Twee trekkers die samen de sleepwagen voort moeten zien te trekken. Ook zullen dan alvast diverse sport- en hobbysport tractoren een poging wagen voor de sleepwagen. Deze tractoren zullen ook op zondag voor de sleepwagen staan.

Luchtballonnen:
De bedoeling is dat er om ongeveer 20.00 uur drie luchtballonnen de lucht in gaan.

Feestavond met Duo Double XL vanaf 20.30 uur:
Deze band werkt niet volgens een vaste setlijst, maar past de muziekkeuze aan het publiek aan. Duo Double XL maakt van elk feest een gebeurtenis en van elke gebeurtenis een feest, met een zeer breed repertoire van de nieuwste hits tot de allerbeste classics.

Zondag 20 mei van 10.00 tot 17.00 uur de grote Trekkertrekwedstrijden:
Op eerste pinksterdag zijn de grote trekkertrekwedstrijden. Op drie banen zullen niet alleen de Boerentrekkers, maar ook de Sport- en Hobbytrekkers hun kunsten vertonen. De organisatie zorgt voor de voorzieningen, maar de deelnemers met hun trekkers zullen zich van hun beste kant moeten laten zien om aan te tonen dat ze de Zelhemse baan machtig zijn. Ook de oldtimers kunnen zich presenteren op eerste pinksterdag en tevens in de pauze een defilé rijden over het terrein. Daarnaast zijn nog meer activiteiten.

Zitmaaier trek:
Naast de grote trekkers is dit jaar ook plaats voor de kleine trekkers: de zitmaaiers. Deze dienen wel WA verzekerd te zijn. Meedoen met een eigen zitmaaier kan. Graag opgeven via de website van de Potige Sleepwagen. Let op: kies wel 'Zelhem'.

Traptrekker/skeltersprint:
Deze categorie is tijdens de pauze op de hoofdbaan. De kinderen mogen met hun eigen materiaal meedoen aan een wedstrijdje op onze baan. Traptrekker t/m 7 jaar. Skelter van 8 t/m 11 jaar. Ook zal er de gehele dag weer kindervermaak zijn.

Vanaf 20.30 uur Perfect Showband:
Zondagavond 20 mei zullen de Oosterwijkse Pinksterfeesten worden afgesloten met een spetterend tentfeest met medewerking van de Perfect Showband. Aanvang 20.30 uur. De Perfect Showband wordt ook wel de meest succesvolle band uit het Oosten van Nederland genoemd, en dat is niet zonder reden. Het is een zeer dynamische band met jarenlange ervaring, dat zich uit in muzikaliteit, veelzijdigheid en 100% live beleving. Tijdens de speciale shows komen de allergrootste hits aan bod en gaat overal het dak eraf. Alles staat in het teken van interactie met het publiek om er samen een onvergetelijke avond van te maken.

Voor opgave en meer info voor de verschillende onderdelen zie de website.


www.oosterwijksepinksterfeesten.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten