Feestelijk fluitconcert van jubilerende juf Mirjam. Foto: PR
Feestelijk fluitconcert van jubilerende juf Mirjam. Foto: PR

Fluitconcert voor 25-jarig jubileum juf Mirjam

ZELHEM - Vrijdag 6 april gaven alle blok- en dwarsfluitleerlingen onder leiding van Mirjam v.d. Burg hun jaarlijkse concert. Dit jaar stond het concert in het teken van het jubileum van de juf. Zij is dit jaar 25 jaar muziekjuf, en er kwam dan ook een terugblik van alle 25 jaar concerten langs tijdens het concert uitgevoerd door de leerlingen.

Ze openden het concert met z'n allen. Vervolgens werden er verschillende solo's gespeeld. De blokfluitgroepen van de Dorpsschool en de Successchool speelde zowel per groep als gezamenlijk. Als groep speelde ze zowel met blokfluit als met boomwackers en ritme-instrumenten heel afwisselend.
Het Zomerfeest was hilarisch; de ouders werden hier even op de proef gesteld en speelden allen op een fluitje mee met hun kinderen. De leerlingen floten en zongen ook nog gezamenlijk nummers. Indrukwekkend waren de fluit trio's en kwartetten. Danisha op fluit, begeleid op piano, had een verrassingsnummer voor Mirjam. Het publiek werd ook nog getrakteerd door oud-leerlingen uit de vorige woonplaats van juf Mirjam en uit deze regio. Ze wilden voor Mirjam's jubileum hier graag nog een keer aan meewerken. Een van de hoogtepunten van de avond was de 6-jarige Bo, jong en al zo muzikaal.

De juf wilde gaan beginnen aan de finale toen het concert werd onderbroken door verschillende leerlingen. Ze hadden met de ouders een lied geschreven, waarmee ze Mirjam feestelijk toezongen. Hierna werd Mirjam bedolven onder de vele cadeaus. In de finale kwamen de kids één voor één op onder daverend applaus en gingen hierna over in het nummer: Het is feest. Zang, dans, begeleid door de dwarsfluiten, eindigde met een spetterend confetti vuurwerk. Na afloop werden de leerlingen nog door Mirjam in het zonnetje gezet: Mirjam had taartjes gebakken voor de leerlingen.

Volgend jaar 5 april is er een volgend concert, Mirjam heeft alweer ideeën genoeg. "Zo leuk om het in elkaar te zetten," aldus Mirjam.

Meer berichten