Jeffrey Messink met zijn crossauto. Foto: Jan Knoef
Jeffrey Messink met zijn crossauto. Foto: Jan Knoef

Jeffrey Messink treedt in de voetsporen van vader

HALLE - Bij de 'Mannen van Messink' uit Halle stroomt geen bloed maar motorolie door de aderen. Vader Jan neemt al jaren deel aan nationale en internationale rally's en wil ook dit jaar weer proberen om een internationale licentie te bemachtigen. In zijn enthousiasme voor de autosport nam hij zijn zoons mee met als resultaat dat zoon Jeffrey (16 jaar) vorig jaar aangaf dat hij zelf wel wilde gaan rijden. Rally rijden kan nog niet, omdat je daarvoor minimaal 18 moet zijn en een rijbewijs moet hebben.

Autocross leek hem een goede opstap en leerschool en dus werd in het winterseizoen een Mitsubishi Colt omgebouwd tot crossauto, waarmee hij in de juniorklasse (1400 cc) kan gaan rijden. Autocrossen mag al vanaf je achtste (buggy-klasse). De jonge crossers volgen eerst een cursus, die wordt afgerond met een theorie en een praktijkexamen om vervolgens veilig te kunnen deelnemen. Geholpen door zijn vader en gesteund en gesponsord door de Halse garage Capel en partycentrum Nijhof gaat Jeffrey ervaring opdoen. Tijdens het paasweekeinde had hij zijn vuurdoop bij de wedstrijd in Meddo bij Winterswijk.

"Dat was een hele ervaring", aldus Jeffrey, die in de eerste manche moest uitvallen met pech, omdat het stuur los bleek te zitten. Gelukkig kon dit euvel verholpen worden en wist hij in de 2e en 3e manche wel te finishen. "Het ging wel steeds beter, maar ik moet nog veel leren", aldus de jonge crosser. Er volgen nog een tiental crosses dit seizoen, dus voldoende mogelijkheden om te oefenen. "Als ik zo af en toe de finale weet te behalen, ben ik voor dit eerste jaar tevreden."

Het uiteindelijke doel is om, net als z'n vader, ooit een supersnelle rally-auto te besturen en deel te nemen aan internationale rally-wedstrijden.

Meer berichten