Dirk Hiddink, Mart Riethorst, Ferdi Jolij, Jan Ottink en Hans Keuper samen tegen kanker. Foto: PR
Dirk Hiddink, Mart Riethorst, Ferdi Jolij, Jan Ottink en Hans Keuper samen tegen kanker. Foto: PR

Iesellander Muzikanten, Jan Ottink Band, Old Ni-js en Boh Foi Toch 'Spöllen tegen kanker'

HENGELO/BRONCKHORST - Als Jan Ottink (Jan Ottink Band), Ferdi Jolij (Old Ni-js) en Hans Keuper (Boh Foi Toch) bij elkaar aan tafel zitten in 'Ons Huis' heerst een sfeer van 'oude jongens krentenbrood' tussen deze drie iconen uit de Achterhoekse dialectmuziek. De mannen slaan met 'Spöllen tegen kanker' de handen ineen om een bijdrage te leveren aan de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst, ten bate van het KWF, door met elkaar een Benefietconcert te geven in Ons Huis Hengelo, zondag 22 april, van 11.30 uur tot 18.00 uur.

Door Henri Walterbos

Naast drie voornoemde bands verzorgen de Iesellander Muzikanten die dag een koffieconcert. Ook Dirk Hiddink (SamenLoop voor Hoop Bronckhorst), Mart Riethorst (Ons Huis) en Rita Keuper zijn aangeschoven. Allen spelen een rol in de totstandkoming van 'Spöllen tegen kanker'.

"Voor een stukje invulling van het entertainment tijdens de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst, op 9 en 10 juni in Hengelo, werd contact opgenomen met Rita Keuper om haar te vragen of Boh Foi Toch misschien genegen was om aan dit verzoek te voldoen," begint Hiddink. Omdat er door het KWF-concept tijdens het evenement zelf geen entree gevraagd mag worden, moest iets anders bedacht worden. Rita besprak het idee van Boh Foi Toch Benefietconcert met de band. "Vanuit de band kwam het idee om het dan breder te trekken, meer stijlen er bij te halen, zoals ook nu met de Egerländermuziek," vult Rita aan.

Zowel Hans, Ferdi als Jan toonden de bereidwilligheid om deel te nemen. Hans kent het fenomeen SamenLoop van Hoop. Bandlid Willem te Molder was ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre in zijn woonplaats Groenlo, juni 2017. Daarnaast toonde de band zich bereid tegen het hoogste bod een huiskamerconcert te verzorgen, als onderdeel van een onlineveiling ten bate van hetzelfde evenement. "Ik vind persoonlijk zelf dat we dat eigenlijk vaker zouden kunnen doen. We werken allemaal graag aan het benefiet mee. Het woord kanker zegt dan eigenlijk al genoeg," sluit Hans ernstig af.

Ferdi kent de SamenLoop door de kleinkinderen. "Dan vragen ze wat je sponsort voor het rondjes lopen en doe je dat. Dan zeg je iets toe en komen ze naderhand het geld innen. Maar, dan hebben ze bijvoorbeeld vijftig rondjes gelopen en ben je vergeten een maximum af te spreken," lacht hij er nu om. Wat het benefietconcert betreft hoefde hij binnen de band weinig uit te leggen. "Wat natuurlijk meespeelde is dat we de ziekte allemaal van nabij hebben meegemaakt met het overlijden van een collega aan een hersentumor," hiermee doelend op Jan Manschot waar Ferdi vele jaren mee samen speelde in zowel Normaal als Boh Foi Toch.

Jan Ottink zegde eveneens direct toe. Een extra reden voor Jan om mee te doen is de combinatie van bands en verschillende stijlen. "Dat is leuk voor de benefiet maar ook voor mezelf." "Dat is hartstikke leuk," vindt ook Hans. "Je ziet en hoort elkaar niet zo vaak, of het moet al toeval zijn. Nu ga ik ook naar de anderen kijken en luisteren."

Ook Mart Riethorst draagt het initiatief een warm hart toe. "Wij als Mart Eten & Drinken en Ons Huis dragen ons steentje bij."

Heel Hengelo is in de ban van het evenement en het benefietconcert. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Voor info en kaarten, zie de site.


www.samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst

Meer berichten