Burgemeester Besselink durft het aan tegen bokser Orhan Delibas. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink durft het aan tegen bokser Orhan Delibas. Foto: Liesbeth Spaansen

Sportinstuif Bronckhorst met slag en stoot gestart

Special Olympics 2018 in de Achterhoek

HENGELO - De organisatie van de Sportinstuif Bronckhorst, die zaterdagmiddag 7 april in de aanloop naar de Special Olympics 2018 werd gehouden in sportcentrum Aerofitt in Hengelo mocht rekenen op veel belangstelling. Burgemeester Marianne Besselink nam de uitdaging deze middag aan en bokste met voormalig Nederlands bokser Orhan Delibas.

Door Liesbeth Spaansen

In acht Achterhoekse gemeenten worden sportinstuiven georganiseerd in aanloop naar de Special Olympics, waaraan iedereen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kan meedoen. Tijdens zo'n sportinstuif kunnen zij gratis kennismaken met verschillende sporten. De Bronckhorster sportmiddag was de derde op rij. Sportcentrum AeroFitt, golfclub 't Zelle en badmintonverenigingen HBC Hengelo, Flash Vorden en BC Steenderen stelden het programma samen en de sporters konden kiezen uit fitness, badminton, golf of boksen. De organisatie Achterhoek in Beweging was blij bij AeroFitt te gast te mogen zijn en wenste iedereen veel plezier.

Burgemeester Besselink was deze middag aanwezig. "We zijn supertrots dat de Special Olympics 8, 9 en 10 juni in de Achterhoek mogen plaatsvinden. Wat ik zo leuk vind is, dat er in de Achterhoek dan een groep mensen op staat om aandacht te vragen voor het unieke aangepaste sporten. We geloven erin dat iedereen moet kunnen sporten en gebruiken nu de Special Olympics als mooi uithangbord om te zorgen dat we daar veel meer aandacht voor krijgen. Tijdens de Special Olympics hebben we badminton en golf in de gemeente en andere sporten zitten in andere delen van de Achterhoek. Vanmiddag kun je even snuffelen of een sport wat voor je is. Ik wil de groep mensen die dit allemaal organiseert hartelijk danken voor hun inzet en een speciale dank aan AeroFitt die geheel omniet de hele ruimte beschikbaar stelt. Grote pluim en waardering. Ik wens jullie een hele fijne dag." Na een aantal slagen en stoten tussen de burgemeester en de voormalig Nederlands bokser was de middag geopend.
Bokser Orhan Delibas vertelde in het kort over zijn indrukwekkende sportcarrière. Hij heeft nu een sportschool waar veel kinderen de bokssport kunnen leren. Een flinke groep belangstellenden meldden zich bij hem na de officiële opening. Na een warming-up gingen zij aan de slag. Jet vermaakte zich eerst in de fitnesszaal. "Ik vind het hier heel leuk," vertelde ze, terwijl ze op de fiets zat. "Kijk, ik heb tien minuten gefietst. We gaan nu boksen."


www.specialolympics2018.nl

Meer berichten