Annique en Milou trotseren de stormbaan bij de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn. Foto: Liesbeth Spaansen
Annique en Milou trotseren de stormbaan bij de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn. Foto: Liesbeth Spaansen

Een goede Miss is niet alleen mooi

HUMMELO – De finaledag van Miss Teen of Gelderland 2018 komt dichterbij en de missen sluiten bijna de tweewekelijkse trainingen af. Ook de zusjes Milou en Annique Roes uit Hummelo zijn tijdens die trainingen op de proef gesteld. Zondag 8 april stond de stormbaan bij het opleidingscentrum van de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn op het programma, waarbij het ging om teambuilding en doorzettingsvermogen.

Door Liesbeth Spaansen

Milou en Annique dachten niet dat de stormbaan de zwaarste opdracht zou zijn. "De team challenge tegen de Missen van Overijssel was zwaar, maar dat kwam door de kou. Het was rond het vriespunt toen." Verder moesten zij andere sporten doen, zoals karate en crossfit, werken met dynabands, rekken en strekken en yoga.

De dag van de stormbaan was de temperatuur rond de twintig graden. Een grote groep finalisten van Miss Teen en Miss Beauty Gelderland verzamelden zich bij de hekken van de Koninklijke Marechaussee. Zij werden door hun coaches Bjorn von Schomberg en Charina Bartels en personal trainer Yvonne van Gemert overgedragen aan drie sportinstructeurs.

Charina Bartels vertelde dat miss verkiezingen in de loop der tijd zijn veranderd. "Was het vroeger alleen de schoonheid dat telde, tegenwoordig wordt er meer gevraagd van de missen. Zo'n drie maanden, vanaf de casting tot aan de finale trek ik met ze op. Het is een hele ervaring en ze maken ook een persoonlijke ontwikkeling door."

De stormbaan bestaat uit allerlei hindernissen. In twee groepen mochten de meiden de baan verkennen: klimmen in trappen of aan touwen, springen over en kruipen onder balken, kruipen door het zand en lopen over een evenwichtsbalk. Na een korte pauze werd de baan in zijn geheel individueel gedaan, waarbij de tijden werden genoteerd. Deze tellen mee in de beoordeling voor de titel Miss Club Pellikaan.

Tot slot ging de groep als team de baan over, waarbij de emmer met water zo vol mogelijk diende te blijven. Het winnende team mocht het verliezende team met water nat gooien, maar als verrassing gooiden de opleidingsinstructeurs water over het winnende team. "Ik vond het wel leuk," vertelt Milou na de stormbaan te hebben getrotseerd. Annique was meer bezorgd. "Die blauwe plekken moeten met de finale wel weg zijn." Het verwachtte modderbad bleef ze in ieder geval bespaard.

Milou en Annique gaan zich voorbereiden voor de Gelderse finale in Veluvine Cultureel Centrum Nunspeet op zaterdag 21 april. Zoekt Annique een blauwe galajurk met glitters, Milou laat zich verrassen en kies een jurk die haar mooi past. Na een bezoek aan de zonnebank, nagelstyliste en de kapper zullen zij beide hun best gaan doen om een kroontje te bemachtigen.

Voor meer informatie zie de Facebookpagina's 'Annique Roes finalist miss teen of Gelderland' of Milou Roes finalist miss teen of Gelderland' of zie de website.


missbeautynetherlands.com/finalisten-gelderland-2018

Meer berichten