Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Bronckhorst. V.l.n.r. Jannie en Henk Lubbers, Bennie Massen, Thea en Theo Nibbelink en burgemeester Marianne Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen
Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Bronckhorst. V.l.n.r. Jannie en Henk Lubbers, Bennie Massen, Thea en Theo Nibbelink en burgemeester Marianne Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen

Koninklijke Onderscheidingen voor brandweervrijwilligers gemeente Bronckhorst

HENGELO - In het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo werd vrijdag 6 april de huldigingsavond gehouden van de brandweerposten Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem. Deze avond werden diploma's uitgereikt, jubilarissen gehuldigd en afscheid genomen van vier brandweervrijwilligers. Uit handen van burgemeester Marianne Besselink ontvingen Henk Lubbers, Bennie Massen en Theo Nibbeling een Koninklijke onderscheiding.

Door Liesbeth Spaansen

Afdelingshoofd Brandweer Ondersteuning Dick de Vries verwelkomde burgemeester Besselink, actieve- en oud-leden en hun partners van de vier Bronckhorster posten en andere aanwezigen. Hij gaf een korte toelichting op de brandweerorganisatie zoals deze op dit moment reilt en zeilt en stelde de nieuwe leden voor van de vier posten in Bronckhorst.

In haar speech blikte burgemeester Besselink terug op haar kennismaking met de vrijwillige brandweer en haar bezoeken aan de posten. Zij benadrukte het belang van de inzet en betrokkenheid van de brandweervrijwilligers voor de veiligheid van hun woonomgeving en daarmee de gemeente Bronckhorst.

Zij mocht de dit jaar behaalde diploma's en bevorderingen uitreiken aan Jowilco Willemsen en Frank Wolters van post Hengelo, Marcel Woolschot en Dennis Hendriksen van post Zelhem en Matthijs Leussink, Roy Vlogman en Bernd Wuestenenk van post Vorden.

De postcommandanten spraken de jubilarissen toe, waarna de burgemeester de medailles opspeldde en de oorkonde overhandigde. Bloemen werden door de postcommandant gegeven. Het 25-jarig jubileum werd gevierd bij post Vorden door Jeroen Broekman, Eric Bulten en René te Velthuis en bij post Hengelo door George Kersten. Voor het 35-jarig jubileum werden Theo Nibbeling (post Hengelo) en Bennie Massen (post Zelhem) gehuldigd.

Arnold Grotenhuijs (post Hengelo) nam afscheid na bijna 28 jaar als brandweervrijwilliger, Henk Lubbers (post Hengelo) na 38 jaar, Theo Nibbeling (post Hengelo na bijna 34 jaar en Bennie Massen (post Zelhem) na ruim 35 jaar.

Tot slot mochten Henk Lubbers, Theo Nibbeling en Bennie Massen terug naar voren komen. Burgemeester Besselink was vol lof over de lange staat van dienst en inzet voor de brandweerposten in Bronckhorst. Henk Lubbers en Theo Nibbeling waren van 1980 tot 2018 lid van de vrijwillige brandweer in Hengelo. Bennie Massen was van 1982 tot 2018 lid van de vrijwillige brandweer in Zelhem. "Je leven lang bij de brandweer actief zijn. Daarom verander ik mijn rol van burgemeester en draai de pendule van mijn ambtsketen om naar de rol van vertegenwoordiger van de koning. De koning heeft het behaagd om jullie na al die inzet van de afgelopen jaren te huldigen en ik mag jullie de Koninklijke onderscheiding opspelden als Lid in de Orde van Oranje Nassau."

Meer berichten