Savannah van der Laan in actie op Eerste Paasdag. Foto: Freddie Driezes
Savannah van der Laan in actie op Eerste Paasdag. Foto: Freddie Driezes

Zware dag voor Savannah van der Laan

Algemeen

HALLE/VALKENSWAARD - Eerste Paasdag was de tweede wedstrijd voor het ONK Quad Masters in een nat en modderige Valkenswaard. Een dag met weinig ups en veel downs. De training gaf al aan dat het niet Savannah haar dag zou worden. Ze behaalde in de tijdtraining een 27ste tijd. Maar dat was in ieder geval een plek op de tweede startrij.

Nadat het de hele nacht geregend had, was het circuit er niet beter op geworden. In de ochtend werd er door vier wedstrijdklassen getraind en bleek dat er één goed spoor was om te rijden, daarnaast lag er veel modder en inhalen zou moeilijk worden.
Terwijl de quadrijders in het parc fermé stonden te wachten voor de eerste manche, werd bij de NK zijspannen de rode vlag gegeven. Een teken dat de wedstrijd werd stilgelegd. Een rijder voelde zich onwel worden, stopte en had dringend hulp nodig. Medische hulpdiensten werden ingeroepen en de getroffen persoon werd per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.
Door deze interruptie werd besloten dat de Quad Masters en Zijspan Masters nog één manche konden rijden en dat de rest van de manches afgelast werd. De quadrijders, die al die tijd hadden staan wachten in de fuik, waren nat en koud, maar konden dat toch om 15.15 uur aantreden voor de eerste manche.

Savannah liet zich, door haar krappe plek op de tweede startrij, verrassen en werd ingesloten. Hierdoor ging ze als laatste over het startveld, maar in de eerste chicane wist ze slim meerdere rijders af te troeven en schoof een stuk naar voren. Dit was echter van korte duur. In de drukte van de groep werd ze afgesneden en liet daardoor haar motor afslaan en het duurde even voordat deze weer aansloeg. In de achterhoede vervolgde ze haar weg, om niet in de vorm van de dag te komen, door de diepe, modderige sporen. Ze liet zich niet klein krijgen en mede door pech van anderen schoof Savannah steeds een stukje op in het klassement om uiteindelijk als negentiende te finishen. Niet een dag om bij te schrijven in de top tien, maar wel weer punten om bij te schrijven in het ONK.

De klasse ONK Zijspan Masters werd daarna door een valpartij stilgelegd en vervolgens afgeblazen. Het liet zich aanvankelijk ernstiger aanzien dat het was. Het duo Willemsen-Bax kwam er zonder ernstig letsel of botbreuken vanaf, maar voor de ONK zijspannen werd er dus geen enkele punt verdeeld in Valkenswaard.


www.vlsnewgeneration.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid