Ook de allerkleinsten hielpen mee. Foto: PR
Ook de allerkleinsten hielpen mee. Foto: PR

Zeventig vrijwilligers gaan strijd aan met zwerfafval

HUMMELO - Zaterdag 24 maart was het weer zover, De Landelijke Opschoondag. Inmiddels is het een traditie geworden dat vanuit De Gouden Karper om 9.00 uur een grote groep mensen vertrekt om de dorpen en het buitengebied van Hummelo, Hoog-Keppel en Eldrik zwerfafvalvrij te maken. Ook dit jaar waren er een kleine 70 vrijwilligers van de partij, van jong tot oud. De jongsten nog in de kinderwagen, de oudsten aanpakkers met een leeftijd van 80 plus. Er was deze keer sprake van opmerkelijk veel bermvervuiling langs de doorgaande wegen en bij de Oude IJssel.

De geluksvogeltrofee voor de meest ludieke vondst ging dit jaar naar Silke Tankink en Freek en Joep Jolink. In het water van De Weppel in Hummelo hadden zij een halfvolle wijnfles gevonden met een briefje met 'HELP' erin. De wisseltrofee werd uitgereikt door Jip de Zwerfafvalhond. Jip is de mascotte van het Schoon Belonen project van de gemeente Bronckhorst. Jip's activiteiten op het gebied van reductie zwerfafval zijn te volgen op Facebook via @Jipdezwerfafvalhond.

Na de zwerfvuildag lagen de dorpen en natuur er weer spic en span bij. Helaas was het resultaat slechts van korte duur. Binnen enkele dagen lag er alweer nieuw zwerfafval in de bermen. Eten en drinken op? Gebruik de afvalbak! Jammer genoeg is dit nog niet voor elke weggebruiker een vanzelfsprekend iets.

reageer als eerste
Meer berichten