Echtpaar uit Halle 19de en 20ste eeuw. Foto: PR
Echtpaar uit Halle 19de en 20ste eeuw. Foto: PR

Nieuwe expositie bij Museum Smedekinck

Zelhem - Vanaf dinsdag 3 april is bij Museum Smedekinck een expositie van tekeningen en schilderijen van Mineke Woolschot en beelden van Wim Aalders te zien. Tot en met donderdag 7 juni kunt u de expositie bekijken tijdens de openingsuren van het museum, wekelijks van dinsdag tot en met donderdag en elke eerste en derde zondag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4 euro (kinderen t/m 12 jaar gratis).

Mineke Woolschot groeide op in het buitengebied van Halle-Nijman. Haar ouders hadden een boerderij. Ze hielden koeien, varkens en kippen en verbouwden rogge, haver en bieten. De meeste tekeningen dateren uit de jaren '50 en beginjaren '60. In die periode kreeg Mineke les van de Doetinchemse kunstschilder Frans Storm, die haar ook kennis liet maken met olieverf. Later volgde ze een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Haar schilderijen zijn van recentere datum. De bij Museum Smedekinck tentoongestelde tekeningen en schilderijen vertellen een stukje geschiedenis van het Achterhoekse platteland, met name 'de Nijman'. De kunstenares heeft zich voor wat betreft deze expositie beperkt tot werk voor mensen die graag terugkijken op een bestaan dat goeddeels verdwenen is en landschappen die nog steeds herkenbaar zijn.

Wim Aalders (76) begon pas zes jaar geleden met beeldhouwen nadat hij, als lid van de oudheidkundige vereniging van de gemeente Gendringen eens binnenliep bij de beeldhouwer Henk Welling. Hij zag het werk en het leek hem ook wel wat! Sindsdien is hij, inmiddels samen met drie andere mannen op leeftijd, een halve dag in de week aan het beeldhouwen onder leiding van genoemde beeldhouwer. Daarnaast is hij er thuis nog heel veel mee bezig. Hij maakt beelden uit diverse soorten steen. De thema's zijn heel divers. Hij maakt wat er in hem naar boven komt bij het zien van een brok steen. Regelmatig zijn dat gezegden. De werken van Wim Aalders zijn overwegend realistisch, maar soms ook abstract. Tijdens de expositie bij Museum Smedekinck worden ca. 25 beelden van hem tentoongesteld.


www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck

reageer als eerste
Meer berichten