Mevrouw Brandenbarg (r) verrast bij pinnen bij nieuwe pinbox. Foto: Jan Knoef
Mevrouw Brandenbarg (r) verrast bij pinnen bij nieuwe pinbox. Foto: Jan Knoef (Foto: Jan Knoef)

Pinbox Rabobank op Stationsplein in gebruik genomen

Eerste gebruiker pinbox verrast met bos bloemen

ZELHEM - De eer om als eerste de nieuwe Rabo-pinbox te mogen gebruiken was aan mevr. Brandenbarg, die net daarvoor had moeten constateren dat er even geen geld zat in de pinautomaat bij Jumbo Hollak. "Dan maar kijken of de nieuwe pinbox al werkt", bedacht ze zich en mocht daarbij de eerste zijn. Uit handen van Wilma Boonman van de Rabobank ontving ze als verrassing nog een mooie bos bloemen.

Veiligheid is de belangrijkste reden voor de Rabobank om een pinbox te plaatsen. Het was vorig jaar ook de reden om de pinautomaat bij de Rabobank op de hoek Smidsstraat / Magnoliaweg te sluiten. In overleg met de gemeente en diverse instanties werd besloten om een pinbox te plaatsen op het Stationsplein. De veiligheid voor omwonenden stond daarbij voorop, want bij pinautomaten, die geïntegreerd zijn in een gebouw met bewoning, lopen bewoners gevaar bij zogenaamde plofkraken. Vandaar de plek op het Stationsplein.

In de tweede plaats gaat het natuurlijk ook om de veiligheid van het geld. De pinbox is zo ontworpen, en dat is uitgebreid getest, dat het gebouwtje zich niet leent voor een snelle kraak en het moet de pinnende klant de veiligheid bieden om het geld te kunnen pinnen.

Een derde reden om de pinbox op het Stationsplein te plaatsen is de ruime parkeergelegenheid op het plein en het feit dat het centraal ligt.

Met de plaatsing van de pinbox wil de Rabobank aangeven, dat ze het belangrijk vindt om ook in deze tijd dicht bij de mensen te willen blijven.

reageer als eerste
Meer berichten