De huisartsen Michael Velthausz en Femke Smulders voor Huisartsenpraktijk 'de Pelikaan'. Foto: PR
De huisartsen Michael Velthausz en Femke Smulders voor Huisartsenpraktijk 'de Pelikaan'. Foto: PR (Foto: Jan Knoef)

Opening nieuwbouw huisartsenpraktijk de Pelikaan

Vrijdag 9 maart zijn belangstellenden welkom om het resultaat te bekijken

Zelhem - Na een grote verbouwing, waarbij de oppervlakte met honderd vierkante meter vergroot werd, en een half jaartje 'stof happen' is huisartsenpraktijk de Pelikaan nu helemaal klaar. Vrijdagmiddag 9 maart zijn patiënten, collega's, vertegenwoordigers uit de sector en andere belangstellenden van harte uitgenodigd om tussen 16.00 en 18.00 uur het resultaat te komen bekijken.

De huisartsen Michael Velthausz en Femke Smulders namen in 2006 de huisartsenpraktijk van Gert van Vlijmen aan de Dr. Grashuisstraat over. Toen huisarts Harry Piscaer in 2015 door ziekte zijn beroep niet langer kon uitoefenen, besloten ze om ook die praktijk over te nemen en de gehele praktijk naar de Halseweg over te hevelen. Maar dan moest er wel verbouwd worden, want de praktijkruimtes aan de Halseweg voldeden niet aan de eisen, die ze er aan wilden stellen, maar ook de huidige eisen aan privacy vergden een andere routing. In eerste instantie leek vijftig vierkante meter extra ruimte voldoende, maar uiteindelijk werd een plan voor een uitbreiding met honderd vierkante meter gemaakt en uitgevoerd.

"Het was een aantal maanden stof happen, maar we zijn zeer tevreden over het resultaat", aldus Femke Smulders, "Want naast het creëren van privacy, wilden we toch een open en gezellige sfeer uitstralen en daar zijn we, vind ik, goed in geslaagd." Zo is de receptie (frontoffice) gescheiden van de werkruimte van de secretaresses (backoffice), waardoor er rust en privacy is bij het telefooncontact, terwijl de secretaresse aan de receptie de patiënten voor het spreekuur kan ontvangen. In de twee spreekkamers van de huisartsen werken Michael en Femke elk vier dagen per week, terwijl de vaste waarneemster Jantine Jansen Venneboer de overige dagen invult en ervoor zorgt dat de huisartsenpraktijk vijf dagen per week van 8.00 tot 17.00 uur met twee artsen bemenst is. Daarnaast zijn er werkruimtes voor de praktijkassistente, de praktijkondersteuner en is er ruimte voor de sociaal psychiatrisch verpleegkundige, een verloskundige en een podoloog, die elk een halve dag per week werkzaam zijn in de praktijk. Tot slot wordt er nog een co-assistent (huisarts in opleiding) begeleid.

De routing door het gebouw wordt ondersteund door kleuren, zodat duidelijk is waar en in welke richting de patiënt zich mag bewegen.

Meer berichten