Bakker Henri Scholten met de prijswinnaressen Moniek Reindsen (l) en Astrid Groote Haar. Foto: PR
Bakker Henri Scholten met de prijswinnaressen Moniek Reindsen (l) en Astrid Groote Haar. Foto: PR

Prijswinnaars bij bakker Scholten

Zelhem – In november vorig jaar nam de Zelhemse bakker Henri Scholten deel aan een Internationale broodbakwedstrijd, georganiseerd door meelfabriek 'Dossche Mills' in het Belgische Deinze. De opdracht was om een broodproduct te bakken aan de hand van een compleet nieuwe receptuur. Samen met 150 bakkers uit Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk ging bakker Henri de strijd aan en bakte hij een rijk granenbrood, een vloerbrood compleet met strengel, waarin hij onder andere desem, mais, rogge en volkoren meel gebruikte.

Hij viel ermee in de prijzen, want als één van de drie mocht hij uitkomen in de finale, waarbij hij in de bakkerij van de fabriek zijn nieuwe brood, die hij de titel 'Dwars door de akker' meegaf, moest bakken. Met een derde plaats behaalde hij een prima resultaat, dat hij zijn Zelhemse klanten niet wilde onthouden. Hij besloot de maand januari tot actiemaand van zijn 'Dwars door de akker' brood te maken. De klanten die het brood voor een speciale actieprijs kochten, konden hun gegevens invullen en inleveren. Uit alle ingeleverde kaarten werd na afloop van de actie een prijswinnaar getrokken die de prijs, een weekendje Gent (in België) ter waarde van 300 euro, in ontvangst mocht nemen. Daarnaast bracht bakker Scholten zijn 'nieuweling' via Facebook en de eigen website onder de aandacht, waarbij je door het 'liken' en 'delen' van de advertentie een leuke broodmand kon winnen.

De Belgische eigenaar van de meelfabriek kwam persoonlijk naar Zelhem om de trekking te verrichten. De kaart van Astrid Groote Haar kwam als gelukkige uit de bus. Zij mag met twee personen een weekendje naar Gent. De 'Like en deel' actie van Moniek Reindsen werd uitgekozen als winnares van de broodmand.

Meer berichten