Milou Roes is finalist Miss Teen Gelderland 2018. Foto: Liesbeth Spaansen
Milou Roes is finalist Miss Teen Gelderland 2018. Foto: Liesbeth Spaansen

Milou Roes in finale verkiezing Miss Teen Gelderland

HUMMELO - Milou Roes uit Hummelo is een van de veertien mooiste tienermeiden van Gelderland. Mocht zij in de grote finale op 21 april als de nummer 1 worden verkozen, zal zij Gelderland gaan vertegenwoordigen tijdens de finale van Miss Teen of the Netherlands 2018.

Door Liesbeth Spaansen

De Miss Teen-verkiezing is voor meisjes tussen 14,5 en 18,5 jaar. Milou (16): "Ik ken twee meisjes van vorig jaar, die zeiden dat het ontzettend leuk was, een avontuur." Anderen vroegen haar of zij niet iets in de modellenwereld wilde doen, omdat zij lang is,1 meter 77, slank en fotogeniek, maar voor zoiets durfde zij zich niet op te geven. "Er is een verschil tussen een model en een miss. Bij een missverkiezing wordt ook gekeken naar hoe je bent, niet alleen de perfecte maat of lengte, het moet gewoon een compleet plaatje zijn."Milou reageerde op een oproep voor Miss Teen of Gelderland 2018 op Facebook. "Ik heb een foto ingestuurd en kreeg daarna een email waarin ik werd uitgenodigd voor de castingdag. Toen ik dat tegen mijn zusje zei, wilde die dat ook." Annique (14) stuurde een foto in en kreeg eveneens een uitnodiging op de mail.

Casting
Toen Milou te horen kreeg dat zij op 21 januari naar de castingdag mocht komen in Hotel van der Valk – De Cantharel in Apeldoorn, moest ze wel aan de slag. "Ik had nog nooit op hakken gelopen. Nu loop ik zelfs op catwalkhakken, maar niet te lang," lacht Milou. "Veel zenuwen, maar wel leuk dat je mee mag doen. We hadden een voorstelronde, bikinironde en Engelse vragenronde. Daar zaten acht juryleden, maar ik vond het niet erg, ook niet in de bikinironde. Ik ben trots op mijn lichaam. Het is ook heel bijzonder dat mijn zusje en ik allebei finalist zijn geworden. We hebben allebei kans op de titel." Ze oefenen samen en snappen elkaar. "Het is leuk dat we er met elkaar over kunnen praten. Maar daarnaast, ja, het blijft een wedstrijd."

Op de oproep kwamen 300 aanmeldingen binnen, waarvan er 60 werden uitgenodigd voor de castingdag en 14 als finalisten eindigden. Deze worden gecoacht door presidenten Bjorn von Schomberg en Charina Bartels en blijven met elkaar in contact via een groepsapp. "Het is vooral heel gezellig. Van competitie is nog geen sprake, maar dat kan nog komen. Iedereen wil natuurlijk winnen." De trainingsdagen zijn op zondag in Club Pellikaan in Apeldoorn. "Daar sporten we en krijgen catwalk trainingen. We krijgen ook sociale media les, hoe je jezelf kunt promoten op Instagram en Facebook bijvoorbeeld. Ook worden fotoshoots gedaan, die foto's staan nu op de website."

Finale
Zaterdag 21 april wordt de Gelderse finale gehouden in Veluvine Cultureel Centrum Nunspeet. "Ik heb al een jurk gekocht, in een mooie, bronsachtige kleur. We hebben maar één vragenronde. Omdat we de provincie Gelderland gaan vertegenwoordigen, zullen we daar veel over moeten weten. We gaan ook oefenen voor een gezamenlijke dans, het is echt een show dat we gaan geven." De jury bepaalt niet alleen wie er gaat winnen. De deelnemers moeten ook stemmen verzamelen, het publiek kan zo meebepalen. "20% van de uitslag bestaat namelijk uit deze stemmen."

Studie
Milou is dit jaar gestart met de opleiding Dienstverlening en Zorg bij het Graafschap College in Doetinchem. Klasgenoten vinden het leuk dat zij meedoet. "School gaat altijd voor, maar de verkiezing heeft er geen invloed op. Ik ben er alleen zondag voor weg." Milou verzorgt haar eigen make-up. Al drie jaar is zij intensief bezig met visagie. "Ik vind het heel leuk om mensen op te maken. Misschien ga ik de visagistenopleiding wel doen."

Goed doel
Het goede doel van dit jaar is Plan Nederland, een ontwikkelingsorganisatie die werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. "Daar gaan we zoveel mogelijk geld voor inzamelen. Iedereen doet daarvoor acties en wie zich het meest inzet wordt Miss Charity of Gelderland."

Daarnaast zijn er meer prijzen: First runner up van Miss Teen of Gelderland, Miss Club Pellikaan gebaseerd op de trainingsdagen, Miss Popularity of Gelderland voor de meeste sms stemmen en Miss Media voor beste promotie. Miss Photogenic of Gelderland staat het best op foto's.

Stemmen
Stem op Milou door te sms'en (1.10 euro per bericht). Sms 'Poll Gelderland Milou' naar 3010.


Facebook: Milou Roes Finalist Miss Teen of Gelderland

missbeautynetherlands.com/finalisten-gelderland-2018/

Meer berichten