V.l.n.r. (boven): Jan Nijman, prins Bert Krabbenborg, Raymond Ankersmit en (onder) Karin Kolkman-Hilhorst en Nienke Hilhorst. Foto: PR
V.l.n.r. (boven): Jan Nijman, prins Bert Krabbenborg, Raymond Ankersmit en (onder) Karin Kolkman-Hilhorst en Nienke Hilhorst. Foto: PR

Carnaval barst los in de Velswijk en Wittebrink

VELSWIJK/WITTEBRINK - Onder de leus 'Haal de iezers uut het vuur en goa deur tut ut laatste uur!' zal dit jaar het carnaval in de Velswijk en Wittebrink onder leiding van Prins Bert de 1e (Bert Krabbenborg) worden gevierd. Carnavalsvereniging De Doldraejers staat weer klaar om op zaterdag 10 en zondag 11 februari het carnaval te laten losbarsten.

Vrijdagmiddag 9 februari brengt Prins Bert de 1e samen met De Doldraejers een bezoek aan de basisschool van de Velswijk. Anders dan anders is er dit jaar geen jeugdprins of -prinses op de basisschool.
Zaterdag 10 februari start het feest om 13.11 uur met een bonte optocht door de kern van Velswijk onder muzikale begeleiding van de muziekkorps Niet Zoegen Moar Bloazen uit Halle. Met het 'kasteel' van de Doldraejers voorop, trekt een bonte stoet carnavalsvierders door het dorp. Start en finish zijn bij het Doldraejershuus (buurthuis D'n Draejer). Een ieder die zin heeft om verkleed mee te lopen of zelfs met een versierd wagentje mee te doen is van harte welkom!

Voor de aanvang van de optocht krijgt Prins Bert de 1e de sleutel van de gemeente overhandigd. Deze sleutel staat symbool voor macht over de Velswijk en Wittebrink. Na de optocht begint om 14.00 uur het gratis toegankelijke kindercarnaval. De jonge carnavalsvierders kunnen zich dan heerlijk uitleven tijdens dit feestje speciaal voor hun, met onder andere dansmuziek, vermaak en een lekkere traktatie. De dansgardes zullen ook dit jaar weer hun danskunsten laten zien. Nieuw dit jaar is dat de aanwezige kinderen (groep 4 tot en met groep 8) zich die middag kunnen opgeven om jeugdprins(es) van 2018 te worden. Ouders zijn uiteraard van harte welkom om mee te genieten. Het feest eindigt rond 15.45 uur.
Om 16.45 uur volgt er een receptie voor genodigden, waarbij de officiële statiefoto van Prins Bert de 1e onthuld wordt. Voor de genodigden is er daarna een diner bestaande uit de traditionele boerenkool met worst. De avond bestaat uit het grote verkleedde Carnavalsbal. Vanaf 19.30 uur is de zaal geopend en de avond begint officieel om 20.11 uur. De muziek wordt die avond verzorgt door Robert Hartgers, met heel veel goede dansmuziek. Ook de dansgardes zullen een spetterend optreden verzorgen. Het bal zal afgelopen zijn om 00.30 uur. Zondag 11 februari begint om 11.00 uur voor de vroege vogels weer de traditionele frühshoppenbrunch. Dit vindt plaats bij café De Tol in de Wittebrink. Voor deze brunch heeft u zichzelf vooraf moeten opgeven. Vanaf 12.30 uur is het ''gewone' frushoppen en is voor iedereen gratis toegankelijk. Na de carnaval zullen de foto's te zien zijn op de website.


www.dedoldraejers.nl

reageer als eerste
Meer berichten