Ernst Jan de Gee en Jeroen Eelderink van 'de Groes' geven in bijzijn van Carsten, de cheque aan Sylvia Reindsen van de Stichting 'Knallen voor Carsten'. Foto: PR
Ernst Jan de Gee en Jeroen Eelderink van 'de Groes' geven in bijzijn van Carsten, de cheque aan Sylvia Reindsen van de Stichting 'Knallen voor Carsten'. Foto: PR

Zelhemmers zetten zich in voor Carsten

ZELHEM - Voor Carsten uit Zelhem die een dwarslaesie opliep, is de stichting Knallen voor Carsten opgericht. Het personeel van 'de Groes' besloot de fooienpot van alle drie vestigingen op een drukke dag te doneren aan 'Knallen voor Carsten', waarop de Groes besloot om het bedrag te verdubbelen. De stichting kon daarom een cheque t.w.v. 627,60 euro, in ontvangst te nemen. Carsten kwam ook mee om de medewerkers te bedanken.

Na een noodlottige val van de trampoline (begin 2017), waarbij hij twee nekwervels brak en een hoge dwarslaesie opliep, moet Carsten Jansen uit Zelhem een lang gevecht gaan voeren om zo veel mogelijk uit zijn lichaam te halen. Van personal trainer en fitnessinstructeur bij Aerofitt is hij nu, door de dwarslaesie, gebonden aan de rolstoel en moet hij werken aan zijn eigen lichaam.

Dat doet hij met overgave en inzet, want hij wil zich niet zo maar neerleggen bij de voorspellingen van de medici. Alleen kost die maximale therapie veel geld dat niet door de ziektekostenverzekering vergoed wordt en dat hij zelf ook niet heeft.

Gelukkig leeft heel Zelhem met hem mee en al snel werd de stichting 'Knallen voor Carsten' opgericht om geld in te zamelen, waarmee Carsten de extra kosten kan betalen. Bij verschillende Zelhemse ondernemers staat een collectebus op de toonbank, bij Jumbo-Hollak loopt een statiegeldactie en inmiddels hield Aerofitt een spinningmarathon om geld in te zamelen.

reageer als eerste
Meer berichten