Vioolmuziek met het Ruysdael Kwartet
Vioolmuziek met het Ruysdael Kwartet

Ruysdael Kwartet brengt klassiek repertoire in de Brink

Zelhem - Zondag 14 januari verzorgt het Ruysdael Kwartet een concert voor de Stichting Kamermuziek Zelhem. Het kwartet, waarin Joris van Rijn-viool, Emi Ohi Resnick-viool, Gijs Kramers-altviool en Jeroen den Herder-cello musiceren, is één van de beste strijkkwartetten van Nederland. Het concert begint om 20.00 uur in Cultureel Centrum 'de Brink' in Zelhem. De ingang is aan de achterzijde, waar ook parkeerruimte is.

Het Ruysdael Kwartet werd opgericht in 1996, toen alle leden nog studeerden aan het conservatorium in Den Haag. Zij volgden lessen bij leden van het Amadeus Quartett, Hagen Quartett en Quatuor Mosaïques en ze studeerden twee jaar lang bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Binnen enkele jaren wist het Ruysdael Kwartet naam te maken in binnen- en buitenland en wordt het regelmatig uitgenodigd voor concerten, festivals en masterclasses, waarbij verschillende prijzen en onderscheidingen mochten worden ontvangen.

Het Ruysdael Kwartet speelt naast klassiek repertoire regelmatig werk van hedendaagse componisten. Zo ging het op tournee met Jacob ter Veldhuis met een programma rond het derde strijkkwartet van deze prominente Nederlandse componist. Hiernaast werkt het Ruysdael regelmatig samen met prominente gastmuzikanten zoals Rafael Wallfisch, Gavriel Lipkind, Johannette Zomer en Lavinia Meijer.

In juni 2015 vond het eerste 'Zoom' kamermuziekfestival plaats in de gemeente Rheden. Na een succesvolle eerste editie is het Ruysdael Kwartet als initiatiefnemer en gastheer van dit festival verdergegaan. Prominente gasten als Nino Gvetadze, Dmitri Ferschtmann en het Doric String Quartet werden in het afgelopen jaar ontvangen.

Tijdens het concert in 'de Brink' worden onder andere werken gespeeld van Joseph Haydn, Louis Andriessen en Ludwig van Beethoven.


www.kamermuziekzelhem.nl

reageer als eerste
Meer berichten