Angelique Krüger en Rianne Groot Roessink proberen de schommel uit. Foto: Liesbeth Spaansen
Angelique Krüger en Rianne Groot Roessink proberen de schommel uit. Foto: Liesbeth Spaansen

Schommelen bij Ezelstal de Edelingen

ZELHEM – Klanken van de midwinterhoorns van d'Olde Roop verwelkomden de gasten bij Ezelstal de Edelingen, waar bijna het hele Team van Tien en de achterban, Jan, Joke en Rianne Groot Roessink en een aantal van hun cliënten, sponsoren, wethouder Antoon Peppelman van de gemeente Bronckhorst, Angelique Krüger en Alberto Radstake van omroep Gelderland en andere belangstellenden bijeen waren gekomen voor de officiële onthulling van het nieuwe speeltoestel: de vogelnestschommel.

Door Liesbeth Spaansen

Teamcaptain Bas Hulshorst heette iedereen van harte welkom: "Het moment is aangekomen." Hij vertelde in het kort hoe hij een telefoontje kreeg met de vraag of hij binnen twee maanden kon regelen dat het televisieprogramma Zomer in Gelderland bij hem voor Sporthal de Pol kon worden opgenomen. Het lukte. "Het was een hele leuke dag, we hebben er van genoten. Die dag hebben we een geld van Omroep Gelderland binnengesprokkeld, maar ook veel van de bedrijven uit Zelhem." Onder het doek stond het speeltoestel, een vogelnestschommel, klaar om te worden onthuld door het team aan de ezelstal.

De delegatie van de Edelingen mochten naar voren komen om van dichtbij de onthulling mee te maken. De cliënten hadden daarvoor champagne meegenomen om de schommel te dopen. Na het aftellen was het zover. Het doek ging eraf en de champagne ging ruim over de schommel heen, natuurlijk onder groot applaus.

Wethouder Antoon Peppelman had gedurende de dag van de uitzending van Zomer in Gelderland gezien dat in heel korte tijd veel energie naar boven kwam om er een succes van te maken. "Ik ben trots op al die Zelhemmers die dit met elkaar gerealiseerd hebben en ik ben er minstens zo trots op dat het geld naar een goed en nuttig doel gaat. De combinatie van ezels en zorg, waar dagelijks veel mensen plezier aan beleven, dat is heel mooi en uniek in Nederland. Ik vind het mooi dat het speeltoestel hier een mooie plek gevonden heeft en hoop dat veel cliënten er plezier aan beleven. " De familie Groot Roessink werd gefeliciteerd met een fraaie bos bloemen, in de oranje kleuren van Zomer in Gelderland.

Joke Groot Roessink was kort maar krachtig: "Namens omroep Gelderland en het Team van Tien wil ik jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet. Mede dankzij de sponsoren mochten we dit krijgen van jullie."

Zomer in Gelderland in Zelhem op maandag 7 augustus was de eerste aflevering van de serie in 2017. "Dat hadden jullie heel knap gedaan," aldus een enthousiaste Angelique Krüger. "Chapeau, en een waanzinnig goed doel gekozen. Ik ken ze al wat langer en vind ze lieve, toffe mensen die heel goed werk doen. Gefeliciteerd met dit mooie toestel."

Natuurlijk werd de schommel direct in gebruik genomen door Angelique en Alberto, die hoog geduwd werden door onder andere Jan Groot Roessink. Ook Jan, Joke en Rianne gingen op de schommel, waarna de cliënten er om beurten enthousiast gebruik van maakten.

Een langgekoesterde wens ging in vervulling. "Vooral voor de mensen, voor de zorgvragers zelf is het een grote aanwinst. Het is een heel duur toestel, maar je kunt er veel mee; je kunt er ook op liggen of met z'n tweeën erop. Het is vooral heel rustgevend. We zijn er hartstikke blij mee."

Na dit gezellig samenzijn werd met genodigden tijdens een kort slotfeestje, muzikaal opgeluisterd door zangeres Rita, afscheid genomen van elkaar.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten