Diny Nijkamp is Vrijwilliger van het Jaar 2017, hier met wethouder Antoon Peppelman. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Diny Nijkamp is Vrijwilliger van het Jaar 2017, hier met wethouder Antoon Peppelman. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Diny Nijkamp 'Vrijwilliger van het jaar' in Bronckhorst

HENGELO - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst benadrukte wethouder Antoon Peppelman het belang van vrijwilligers in de samenleving van Bronckhorst. "Als die er niet zouden zijn, dan denk ik dat half Bronckhorst stil ligt. Ze zijn het goud voor de samenleving."

Door Liesbeth Spaansen

De gemeente zet met de drie genomineerden vrijwilligers, Stienie Eggink-Regelink van EHBO Vereniging Hengelo, Jan Memelink van Stichting Veiling Commissie Vorden en Diny Nijkamp van Volleybal vereniging Willen Is Kunnen (W.I.K.) Steenderen, eigenlijk alle vrijwilligers in het zonnetje. Het is een symbolische prijs voor alle vrijwilligers. Na het bekijken van de filmpjes over de genomineerden maakte de wethouder de keuze van de jury onder tromgeroffel bekend: Diny Nijkamp werd door zowel de jury als het publiek als 'Vrijwilliger van het Jaar 2017' uitgeroepen.

Diny Nijkamp, vanaf 1975 actief als vrijwilliger, had dit niet verwacht. "Ik vond de nominatie al geweldig. Als je dan wint is het helemaal een beloning. Ik ben al jaren bestuurslid van Volleybalvereniging W.I.K. Dat is heel leuk, anders houd je het niet zolang vol. Als er nieuwe bestuursleden komen en ik zou stoppen, mis je weer zoveel knowhow. We hebben gewoon een leuk team, dan hou je het ook vol."
Diny geeft trainingen aan de jeugd, de senioren en aan haar eigen team. Van dat laatste team is ze dus zowel speler, trainer als coach en ze coacht een jeugdteam. Ze fluit regelmatig wedstrijden voor jeugd en senioren en zorgt voor begeleiding van nieuwe scheidsrechters. "Zolang het leuk blijft en voldoening geeft, het gewaardeerd wordt, dat mensen het leuk vinden wat ik doe en blij met me zijn, blijf ik het doen. Ik ben echt een teamspeler, je doet het wel samen." Nu is ze actief met het opzetten van een volleybalspeeltuin voor de jeugd tussen 4 en 6 jaar. "Dat doen we ook samen. Er zijn zoveel mensen die ons ermee helpen." Diny geeft ook al meer dan 25 jaar bewegingsles aan een groep dames. "Het filmpje geeft wel een idee wat ik allemaal doe, ook voor de vereniging, de waardering binnen de club."

Naast de eretitel kreeg Diny Nijkamp een geldbedrag van 250 euro. De andere twee genomineerden, Stienie Eggink-Regelink en Jan Memelink kregen elk een geldbedrag van 50 euro.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten