Ferry en Wendy hebben het 'stokje' overgenomen. Foto: Jan Knoef
Ferry en Wendy hebben het 'stokje' overgenomen. Foto: Jan Knoef

Nieuwe eigenaren Bloem- en Kado Hassink

ZELHEM - "Eigenlijk verandert er niets", aldus Ferry van Roekel en Wendy Rothman, de nieuwe eigenaren van Bloem & Kado Hassink aan de Smidsstraat in Zelhem. Ze zeggen het met een glimlach, want ze doelen erop dat er voor de klant niets verandert, behalve dan misschien de openingstijden, want vanaf de overname zal de winkel op de woensdagmiddag geopend zijn en blijft de winkel 'tussen de middag' open. Voor henzelf verandert alles, want per 1 januari 2018 is de V.O.F. die ze samen hebben opgericht, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de winkel. Ook voor Wolter en Margaretha Hassink verandert er veel, want na meer dan vijftig jaar actief te zijn geweest, dragen ze het stokje over en gaan ze genieten van de verkregen vrijheid.

Wolter kwam na zijn opleiding aan de Middelbare Tuinbouwschool in Nijmegen bij zijn vader in de kwekerij aan de Ruurloseweg. Hij wist al meteen dat er een verkooppunt in het dorp moest komen en een herinneringswandbord vertelt dat hij in 1966 een winkeltje aan de Smidsstraat opende. "Met recht een winkeltje", vult Margaretha aan, want de verkoopruimte was met drie bij drie meter klein, maar dat paste binnen de bedrijfstak, die in die jaren nog in de kinderschoenen stond. Margaretha is sinds haar huwelijk met Wolter in 1971 werkzaam in de winkel en samen bouwden ze het uit van een winkeltje tot een speciaalzaak voor bloemen, planten, bruids- en grafwerk, potterie en kado's.

Begin jaren '90 kwam Ferry van Roekel, na zijn opleiding aan de Middelbare Tuinbouwschool, in dienst en enkele jaren later volgde Wendy Rothman. Ook zij had de opleiding aan de Middelbare Tuinbouwschool in Velp gevolgd. Het klikte met elkaar en met hun werkgevers en ze wisten hun bijdrage te leveren aan het ambachtelijke vakwerk van de bloembinderij en de verkoop in de winkel en toen Wolter en Margaretha te kennen gaven ermee te willen stoppen, staken ze 'de koppen' bij elkaar met de V.O.F. als resultaat.

Om de kwaliteit voor een goede prijs te kunnen garanderen zal Ferry, net als Wolter al die jaren deed, zelf naar de veiling in Nijmegen gaan om bloemen/planten te kopen. Wolter: "Doordat ik mijn opleiding in Nijmegen volgde, kwam ik toen al dagelijks op de veiling en dan ken je de weg." Ferry: "Ik ben daar nu ook al een aantal keren geweest en Wolter zal nog wel eens mee gaan, maar ik ken de weg al aardig en weet heel goed wat ik wil (hebben)."

Margaretha heeft er alle vertrouwen in, dat Ferry en Wendy het zullen redden. Margaretha: "Ze ervaren zelf elke dag dat het hard werken is en ik weet dat het resultaat voldoening geeft. Zelf zijn we dankbaar dat we al die jaren het vertrouwen van de klanten hebben gekregen en we willen de klanten hartelijk danken voor de gezelligheid en de klandizie, die het voor ons prettig maakten om het werk te doen."

Wendy is er ook helemaal klaar voor. Wendy: "Ik doe het werk al twintig jaar met liefde. Het is afwisselend, creatief en wij hebben het een stuk gemakkelijker dan Wolter en Margaretha. Zij hebben een mooi bedrijf opgebouwd en wij mogen het voortzetten."

De overgang gaat niet helemaal geruisloos, want van 11 tot en met 13 januari houdt Bloem- en Kado Hassink een welkomstactie en krijgen de klanten bij aankopen van minimaal 15 euro een kruik uit de collectie van Brynxz cadeau.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten