Silvio's Boomhut in Vorden, gerealiseerd met de opbrengst van de zwemmarathon in Steenderen. Foto: PR
Silvio's Boomhut in Vorden, gerealiseerd met de opbrengst van de zwemmarathon in Steenderen. Foto: PR

Team TRETS zwemt in Steenderen voor een boomhut in Vorden

Algemeen

STEENDEREN/VORDEN - Tijdens het zwemseizoen organiseerde het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen een zwemmarathon waar vele teams vele banen zwommen. Het team TRETS knoopte aan hun sportieve activiteit een goed doel: Zorgkwekerij de Holtstobbe in Vorden/Barchem. Hun wens was een boomhut en die is van het ingezamelde geld gerealiseerd en Silvio's Boomhut genoemd.

TRETS is een vriendengroep, afkomstig uit Velswijk, Steenderen en omgeving, die elkaar al vanaf de kleuterschool kennen. Nog elk jaar met Hemelvaart komen de inmiddels 32 volwassenen en heel veel kinderen bij elkaar. Hier ontstond ook het idee om met zijn allen de uitdaging van een hele nacht zwemmen aan te gaan.

Er werden twee teams gevormd. Helaas overleed hun trouwe kameraad en het hart van de TRETS, Silvio Steentjes. Hij zette zich al jaren in voor een zorgkwekerij in de buurt. Daarom vonden de teams het een mooie gedachte deze zwemnacht te gebruiken om met behulp van sponsoren en donaties te gaan zwemmen om zo een mooi bedrag op te halen voor deze zorgkwekerij.

Zorgkwekerij de Holtstobbe is een boomkwekerij aan de Flierdijk in Vorden/Barchem waar vijf dagen per week laagdrempelige dagbesteding wordt geboden aan mensen en kinderen met een beperking. Naast de dagbesteding bieden zij ook ambulante begeleiding bij volwassenen thuis of op de zorgkwekerij. Daarnaast is er in de schoolvakanties dagopvang voor kleine groepjes kinderen met een zorgvraag. Jaaltink's Zorgservice biedt de kleinschalige logeeropvang aan en trainingen met de hond als co-trainer.

Vele sponsoren steunden het initiatief en vele donaties kwamen binnen. "Wij kijken met een heel tevreden gevoel hierop terug. Zeker nu wij hebben gezien hoe ze ons opgehaalde bedrag van 2784 euro hebben besteed," vertelt Saskia Bobbink van de TRETS. "Natuurlijk willen wij onze sponsoren en alle mensen die iets bijgedragen hebben, om dit waanzinnig mooie bedrag bij elkaar te zwemmen, heel hartelijk bedanken."


www.zorgkwekerijdeholtstobbe.nl

www.finnanamcara.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant