V.l.n.r.: voorzitter Freek Groot Nibbelink (bariton) en Wim Teerink (trombone) met zijn vrouw Willy. Foto: PR
V.l.n.r.: voorzitter Freek Groot Nibbelink (bariton) en Wim Teerink (trombone) met zijn vrouw Willy. Foto: PR

Jubilarissen gehuldigd tijdens jaarlijkse najaarsconcert

Algemeen

HALLE - Zaterdagavond 11 november was het zover, men werd welkom geheten in de grote kerk te Halle door Muziekvereniging Euterpe bij haar jaarlijkse Najaarsconcert met als thema het 'foute uur', muziek van de jaren negentig toen alles vernieuwend moest zijn.

Nu waren er bij Euterpe ook veel vernieuwende en verrassende dingen. Allereerst de opkomst van alle muzikante in hun nieuwe uniform, Euterpe 2.0.
Gezamenlijk begonnen de fanfare en de slagwerkgroep de avond met het feestelijk nummer 'Macarena' onder leiding van de nieuwe dirigente Jenny Thorissen. Ze gaat het nieuwe avontuur aan met de fanfare van Euterpe en liet horen de 'Trumpets' een nummer van Jason Derulo, waarbij een paar speciale gasten hun opwachting maakten en wel vier trompettisten in opleiding, Guus, Julian, Guus en Niels. Ook samen met hun versterking werd Barbie Girl gespeeld. Police Academy, een van de films die vast iedereen gezien heeft, in deze march een belangrijke rol voor de snare trom en trompet.

Jubilarissen
Deze avond vond ook de huldiging van de jubilarissen plaats. Wim Teerink 65 jaar en Freek Groot Nibbelink 50 jaar muzikant, beide heren werden toegesproken door de heer Graffelman van de muziekbond KNMO. Een mooi toeval was de trekking voor de levensmiddelenmand en deze was voor de Dolf Teerink, de tweelingbroer van Wim.

In de pauze was er de verkoop van mooie vogeltaarten. Na de pauze hadden de leden hun kleding aangepast aan het 'foute uur'. De Slagwerkgroep onder leiding van Andre Floors begint hun optreden met Guardian Angel en daarna in 'The Bar Seat Beat' laten ze een fraai entertainment slagwerk zien want dit werd uitgevoerd op stoelen met visuele effecten. De bekende klanken van 'Grolsch Tune' en in 'Balloonology' muziek met ballon geluiden. Hun optreden werd afgesloten met een prachtige vertolking van 'Wonderfull Days', een schitterende solo van Xylofoon en Marimba.

Na een kleine verbouwing ging de fanfare verder met 'Super Hits of the 90s', onder leiding van 'Cher' (JennyThorissen) van de hit Believe uit 1998 en in 'My heart will go on' een mooie solo van de Altsaxofoon. 'Television Showcase' met bekende tunes als 'Miami Vices', 'A-Team', 'The Muppets show'. The magic of Boney M., al deze artiesten waren ook onder de muzikanten te vinden. 'You can leave you hat on' met geweldige solo's van trombones, hoorns en tenorsaxofoon.

Met de hele club bij elkaar een knaller van een 'fout' nummer als afsluiting, de Spaanstalige zomerhit van Jody Bernal 'Que Si Que No'. Het gehele muzikale optreden werd visueel ondersteund met een schitterende presentatie op twee grote schermen, samen met de aankleding van de kerk en kleding van de alle medewerkers zorgde dit voor een mooie uitstraling en het gevoel even terug te zijn in de jaren negentig.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant