Een eerdere aankomst van Sinterklaas in Zelhem. Foto: PR
Een eerdere aankomst van Sinterklaas in Zelhem. Foto: PR

Vroege intocht van Sinterklaas in Zelhem

Algemeen

ZELHEM - Sinterklaas bezoekt Zelhem dit jaar op zondag 19 november. Burgemeester van Bronckhorst Marianne Besselink ontvangt de Sint en zijn gevolg om 15.00 uur bij de Muziekkoepel op het Stationsplein. Voorgaande jaren kwam Sinterklaas Zelhem bezoeken op de zaterdag na de landelijke intocht. Gezien zijn overvolle agenda heeft Sinterklaas dit jaar gekozen om op de dag nadat hij voet aan wal zet in Nederland naar Zelhem te komen. Op zondag heeft Sinterklaas ook meer tijd voor de kinderen, het tijdstip van zijn aankomst is met een uur vervroegd naar 15.00 uur.

Na de officiële ontvangst vindt een rijtoer plaats, via de Stationsstraat en Smitsstraat waar de winkels al feestelijk versierd zullen zijn ter ere van de Sint, rijdt de Sint over de parkeerplaats van de Jumbo via de Hengeloseweg en Ruurloseweg naar de Markt. Sint hoopt dat al zijn pieten hem zullen volgen tijdens de tocht maar van voorgaande jaren weten we dat de pieten hun eigen gang gaan en overal langs de route opduiken. Op de Markt worden de kinderen en hun ouders getrakteerd op een Pietendisco. De live muziek wordt verzorgd door Eric van den Berg, bekend van het programma Gelderland Muziekland van Omroep Gelderland. De traditionele chocolademelk zal zeker niet ontbreken. Op een podium kunnen de kinderen op de foto met de Sint. De kinderen krijgen vooraf op school, dagverblijf of peuteropvang een kleurplaat. Van alle tekeningen wordt een mooie kleurenslinger gemaakt die boven de stoel van Sinterklaas komt te hangen. Om vijf uur is het feest op de Markt weer afgelopen en zal de goedheiligman weer vertrekken.

Het is inmiddels een traditie geworden dat de Sint niet te paard maar in een bijzonder voertuig arriveert in Zelhem. Hoe hij dit jaar aankomt is nog een verrassing. Muziekvereniging Union zal weer een vrolijke bijdrage leveren aan het feest net als de jongeren van de jeugdsoos en de ondernemersvereniging Bedrijvig en Ondernemend Zelhem. De laatsten nemen ook dit jaar weer alle kosten van de intocht voor hun rekening.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant