Huldiging van de deelnemers in China. Foto: PR
Huldiging van de deelnemers in China. Foto: PR

Quadwedstrijd in China voor Savannah van der Laan uit Halle

Algemeen

HALLE/DENGZHOU - Waar normaal de quadwedstrijden op afstanden tussen de 8 en de 800 km liggen, mocht Savannah van der Laan uit Halle dit weekend aantreden op een wedstrijd in het Chinese Dengzhou, 8200 km van huis. Ondanks dat ze een 250cc quad kreeg toegewezen, van Chinese makelij, wist ze toch nog een dertiende plaats in het eindklassement te behalen.

Op uitnodiging van de Chinese motorsportbond werden enkele naties uitgenodigd voor een internationale quadwedstrijd. De KNMV schreef daarop haar internationale licentiehouders aan en Savannah was één van de twee gelukkigen die uitverkoren werd om naar China te gaan.

Naast Nederland kwamen ook een tweetal rijders uit Italië, België, Australië en Nieuw Zeeland naar de Chinese wedstrijd. Helaas waren er voor de buitenlandse rijders maar acht Yamaha quads (700cc) geregeld door de organisatie. De inschrijving van Savannah en haar Nederlandse teamgenoot Twan van der Jagt werden als laatste door de KNMV aangemeld, waardoor zij beiden een 250cc quad van Chinees fabricaat kregen om op te rijden. Een verschil waardoor een podiumplaats in ieder geval niet tot de mogelijkheden zou kunnen behoren, maar de ervaring in het binnenland van China maakte dat deels weer goed.

Zowel de eerste als de tweede manche gingen de Nederlandse rijders als laatste de eerste bocht in. Met name bij de start was het verschil in vermogen erg groot en dat scheelde een half startveld. Toch liet Savannah zich niet kisten en probeerde op techniek in de bochten nog wat goed te maken. Ze eindigde hierdoor als veertiende in de eerste manche. De tweede manche ging het al beter en wist ze met sterk bochtenwerk nog meer rijders te passeren en finishte als twaalfde. Het maximaal haalbare resultaat voor deze Halse quadrijdster, die daarmee een mooi seizoen afsloot en zich al aan het voorbereiden is op het nieuwe seizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid