Team van Optiek Evers. Foto: PR
Team van Optiek Evers. Foto: PR

Optiek Evers viert jubileum met tweede-bril-actie

Algemeen

DOETINCHEM – Optiek Evers vierde op 14 oktober het veertigjarig bestaan met een open huis. Bezoekers konden een kijkje achter de schermen nemen met een hapje en een drankje, onder begeleiding van een dweilorkest. Klanten die ook op die dag jarig waren kregen een speciale uitnodiging en werden extra verwend met een pakket Rituals verzorgingsproducten. Ter gelegenheid van het jubileum krijgt men tot eind dit jaar bij aankoop van een bril met Varilux glazen voor een hele scherpe prijs een extra bril voor de computer, hobbyactiviteiten, of in de zon.

Door Reinier Kroesen

In 1977 openden Flip en Gerry Evers hun Optiek aan de Raadhuisstraat in Doetinchem. In 1995 nam Jan Tiemessen de zaak over. In twee stappen is het belendende pand waar eerder De Pickwick Club en later café Dinges zat aan de winkel toegevoegd. Tiemessen: "Ik krijg klanten die elkaar hier leerden kennen. Het personeelsbestand is sinds de overname verdubbeld van vijf naar nu tien personen. In veertig jaar tijd uitgegroeid van alleen opticien-contactlensspecialist tot oogzorgcentrum met optometrie als belangrijke aanvulling. We doen hier alle oogmetingen zelf en komen we onregelmatigheden tegen, dan wordt direct een afspraak gemaakt met onze eigen optometrist. Hij verricht diepgaand oogonderzoek met behulp van de nieuwste apparatuur, kan bijvoorbeeld een OCT-oogscan maken. Een dwarsdoorsnede van een oogdeel, zo worden alle structuren in laagjes zichtbaar. Indien nodig wordt het verslag naar huis- en oogarts gestuurd voor verdere behandeling. Ook laseren en implantatie van lenzen staat hier op het programma."

"Sterk in opkomst zijn nachtlenzen, terwijl je slaapt corrigeren die de vorm van het hoornvlies zodat overdag geen bril meer nodig is. 'Wij houden al veertig jaar van ogen' is de toepasselijke titel van onze nieuwe advertentiecampagne, gaan ons nog meer verdiepen in medische oogzorg. Sinds kort verkopen we een revolutionair nieuw type multifocaal brillenglas onder de merknaam Varilux X-Series. Die bieden een ruim blikveld, ook voor de tussenafstand en dichtbij. Met behulp van nano-slijptechniek worden alle persoonlijke oog-hoofd bewegingen in dat speciale glas verwerkt. Tevens wordt hiermee hinderlijk 'blauwlicht' gefilterd dat LED lampen en beeldschermen uitstralen, dat geeft veel rust aan de ogen. Geen standaard multifocaal glas, maar maatwerk. Men kan hier altijd zonder afspraak binnenlopen. Klanten blijken bij binnenkomst vaak verrast over de winkelgrootte en de enorme collectie. Geheel tegen de trend in hebben wij juist heel veel brilmonturen, maar liefst vijfduizend exemplaren. Zelfs voor kinderen is de keuze enorm. Op onze website kunnen klanten thuis een gezichtsfoto uploaden en onbeperkt virtueel brillen passen. Onder het motto 'Uw dag vraagt om meer dan één bril' bieden we een scherp aanbod op een tweede bril. Dat kan een extra computerbril, een zonnebril of mogelijk een bril om te sporten zijn."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant