Dribbelkampioenen Zelos 2017. Foto: Eric Legters
Dribbelkampioenen Zelos 2017. Foto: Eric Legters

Ruim zeventig kinderen streden bij Zelos om titel 'Dribbelkampioen'

Algemeen

ZELHEM - Ruim zeventig kinderen hadden zich aangemeld om mee te strijden om de felbegeerde titels van het clubkampioenschap dribbelen bij zsv Zelos voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Dit kampioenschap, gehouden in samenwerking met voetbalscholing.nl, was de afsluiting van de reeks instuifdagen.

Vooraf had de organisatie een uitdagend parcours uitgezet met liefst acht verschillende spelvormen. De kinderen werden na de ontvangst ingedeeld in teams waarna de strijd kon beginnen. Onderbroken door twee pauzes om de dorstige kelen te smeren en een lekkernij te verorberen, werd er hartstochtelijk gestreden om de voorkeursstemmen van de begeleiders. De kinderen werden bij de uitvoering beoordeeld op inzet, goed luisteren en de uitvoering van de spelvorm. Bij elk spel werden er drie stemmen verdeeld in het groepje. De kinderen met de meeste stemmen werden uiteindelijk de dribbelkampioenen.

Dribbelkampioenen
Om kinderen allemaal gelijke kansen te bieden zijn de kinderen ingedeeld in een aantal leeftijdscategorieën. Hierna volgt de indeling met de winnaars.

Groep onder 7 jaar: 1. Sem Gosselink, 2. Wout Obbink en 3. Luuk Overveld.
Groep onder 9 jaar: 1. Stijn Lichtlee, 2. Benjamin Reindsen en 3. Joshua Honigh.
Groep onder 11 jaar: 1. Giovanni Weber, 2. Daan Menkhorst en 3. Ruben vd Toorn.
Groep meisjes: 1. Fenne Schatorje, 2. Lieke van 't Klooster en 3. Myrthe Lovink.

Voor de als eerste geëindigde deelnemers was er een echte trofee en een bal. De nummers twee en drie kregen een voetbalboek als prijs. Extra leuk was het dat een van de nieuwe kinderen binnengekomen via de instuifdagen de prijs won in de categorie onder 7 jaar. Een mooie prestatie als je bedenkt dat Sem nog maar net 4 jaar oud is.

Na de prijsuitreiking werden de hongerige maagjes gevuld met frites en een ijsje. Bij het naar huis gaan kregen alle deelnemers tenslotte ook nog een dribbeldiploma en het voetbalmagazine Panna. Een bijzonder geslaagde dag voor alle deelnemers op het zonovergoten sportpark de Pluimerskamp. De organisatie dankt alle vrijwilligers op het veld, in de kantine en als fotograaf.

Informatie en foto's
Meer informatie over kennismaken met de voetbalsport bij zsv Zelos, zie www.zsvzelos.nl. Voor meer foto's zie: https://myalbum.com/album/IhqeY7ZoU4p5

Groepsfoto van alle kinderen die meededen aan het kampioenschap. Foto: Eric Legters

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant