Het winnende team van de  SCCSSCHL school uit de Zelhemse buurtschap Wolfersveen    onder leiding van begeleider Stefan Groot Nuelend. Foto: PR
Het winnende team van de SCCSSCHL school uit de Zelhemse buurtschap Wolfersveen onder leiding van begeleider Stefan Groot Nuelend. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

SCCSSCHL winnaar regionaal schooltouwtrektoernooi

Algemeen

VORDEN – De SCCSSCHL school uit de Zelhemse buurtschap Wolfersveen is zondag op het sportcomplex van Touwtrekvereniging Vorden in buurtschap Medler winnaar geworden van het tweede regionale outdoor schooltouwtrektoernooi. In de finale versloeg de SCCSSCHL De Leer uit Hengelo. Derde werd De Kraanvogel uit Kranenburg.

Door Jan Hendriksen

Aan het tweede regionale schooltouwtrektoernooi voor basisscholen namen in totaal tien teams van leerlingen uit groep zeven en acht deel. Touwtrekvereniging Vorden had het toernooi dit jaar wat breder georganiseerd dan vorig jaar toen alleen scholen uit de gemeente Bronckhorst konden deelnemen. TTV Vorden had namelijk ook de vier basisscholen uit Ruurlo uitgenodigd voor het toernooi. Alle tien teams trokken in een poule onder leiding van de scheidsrechters Harrie Hermans en Richard Berendsen twee maal tegen elkaar. Uiteindelijk plaatsten zich de nummers een tot en met vier voor de halve finales. In de eerste halve finale trok poulewinnaar SCCSSCHL tegen De Kraanvogel die als vierde in de poule was geëindigd. Deze wedstrijd werd een prooi voor SCCSSCHL. In de andere halve finale trok De Leer aan het kortste eind door De Garve uit Wichmond te verslaan. In een spannende finale versloeg uiteindelijk SCCSSCHL De Leer in twee trekbeurten. In de strijd om de derde en vierde plaats waren er tussen De Kraanvogel en De Garve drie trekbeurten nodig omdat beide scholen elkaar na twee trekbeurten in evenwicht hadden gehouden.
Naast SCCSSCH, De Leer (twee teams), De Kraanvogel (twee teams), De Garve namen ook de Sint Bernhardusschool uit Keijenborg (twee teams) en de Kerst Zwartschool uit Ruurlo deel aan het toernooi. Daarnaast hadden twee leerlingen van De Piersonschool uit Hengelo en De Vordering uit Vorden en een leerling van de Sint Willibrordusschool uit Ruurlo een team gevormd dat onder de naam van 't Touwtje trekteam deelnam.

Alle deelnemende teams hadden een coach/leider van TTV Vorden toegewezen gekregen die de kinderen tijdens het toernooi begeleidde. De begeleiders zorgden ook voor een demonstratiewedstrijd.

Groeiend
Mede organisator Marieke Uilenreef van TTV Vorden keek na afloop terug op een geslaagd toernooi. "We willen met dit toernooi de touwtrektoernooi onder de aandacht brengen van de kinderen. Het kost de nodige tijd en energie om de scholen te betrekken bij het toernooi. Maar met uiteindelijk tien teams was het toernooi goed bezet. Volgend jaar willen we als TTV Vorden weer een regionaal schooltouwtrektoernooi organiseren. Hopelijk kunnen we dan weer een groeiend aantal scholen en teams verwelkomen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant