Foto: PR
Foto: PR

Komt er een dorpsbrede Kerstactiviteit in Zelhem?

Zelhem - Een achttal personen uit Zelhem is op het moment druk op weg om dit jaar in Zelhem op Kerstavond iets bijzonders van de grond te krijgen, maar meer hulp is zeer welkom. Donderdagavond 21 september van 20.00 tot uiterlijk 21.30 uur vindt een laatste voorbereidende bespreking in het Leerhuys, Markt 2a Zelhem. Daar worden de voorlopige ideeën gepresenteerd en de reacties gepeild. Samen wordt dan de haalbaarheid ervan beoordeeld. Voor 21.00 uur moet duidelijk zijn of het een 'go' of 'no-go' wordt. Als het een 'go' wordt kan dan een coördinatiegroep gevormd worden. Iedereen die geïnteresseerd is mee te helpen is van harte welkom (wel graag even aanmelden).

Vorig jaar ontstond er een spontaan Kerstevenement door de samenwerking van de Lambertikerkgemeente en de Come-kerk. Ondanks de korte voorbereidingstijd stapten toen verschillende dorpelingen in om te helpen. Met vereende krachten kwam in slechts twee maanden een lichtroute van de grond, die door ruim 450 mensen werd gelopen en waaraan zo'n 75 mensen meewerkten. De samenwerking van 2016 smaakte voor Come en de Lambertikerkgemeente naar meer. Daarom hebben vier mensen uit die kringen het voortouw genomen om dit jaar in Zelhem op Kerstavond iets bijzonders van de grond te krijgen. Om te beginnen klopten zij deze zomer aan bij de besturen van koren, muziekgroepen, scholen en de B&OZ.

Op 30 augustus vond een eerste verkennende voorbespreking plaats. Ondanks de vakantietijd waren daar acht personen vanuit zeven 'organisaties'. Dat achttal was enthousiast en gaf het vage idee handen en voeten. Als dat achttal nog een keer verdubbelt, kan er iets moois worden neergezet. Wie stapt er in? Dat mag op persoonlijke titel of namens een organisatie zijn. Een kopie van de Lichtroute 2016 zal het dit jaar zeker niet worden. Wel een even laagdrempelig en interactief gebeuren met het altijd actuele Kerstverhaal als uitgangspunt.

Aanmelden
Voor de organisatie is het fijn te weten om vooraf te weten, wie er komt. Aanmelding via het projectsecretariaat wordt op prijs gesteld. Maar ook wie op het laatste moment besluit te komen, is natuurlijk welkom.

Aanmelden kan bij Gerdien van der Zee-ten Bokkel, Jan Steenstraat 100 in Zelhem of via de mail.


gerdien@vanderzeemail.nl

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>