Bestuurs- en werkgroepleden van de ondernemersvereniging Hummelo, Keppel en Drempt. Foto: Rinus Rabeling
Bestuurs- en werkgroepleden van de ondernemersvereniging Hummelo, Keppel en Drempt. Foto: Rinus Rabeling

Ondernemersvereniging Hummelo Keppel Drempt organiseert netwerkavond

DREMPT – Het bestuur van Ondernemersvereniging Hummelo Keppel Drempt, afgekort OV HKD, wil graag in gesprek gaan met ondernemers in de genoemde kernen. Een van hen die werd betrokken bij de werkgroep is Jeroen Huis in 't Veld: "Het is vooral een erg gezellige avond. Met de ondernemers samen zijn en luisteren naar een aantrekkelijke spreker: op het podium staat Mart de Kruif, die een inspiratie zal zijn voor de ondernemers." De feestelijke netwerkavond op 24 november wordt omlijst met gezellige muziek. Aanvang 20.00 uur in het Dorpshuis Drempt.

Door Liesbeth Spaansen

Ondernemersvereniging Hummelo Keppel Drempt bestaat sinds 2005 en de voorzitter is Frans Jansen. "Zij zijn destijds enthousiast begonnen, maar het bestuur heeft geconstateerd dat er wat vernieuwing nodig is," vervolgt Jeroen Huis in 't Veld. "Ook vroeg het bestuur zich af of er bestaansrecht was. Moeten de drie kernen meer samen gaan werken? Een tiental mensen zijn benaderd, waaronder ikzelf. Jonge nieuwe ondernemers aan wie deze vraag werd voorgelegd. Blijkt dat de behoefte en het bestaansrecht er wel is, maar dat men niet van het bestaan van de OV HKD afwist. Daarom gaan we een netwerkavond organiseren."

Het huidige bestuur van de ondernemersvereniging heeft een aantal pijlers gedefinieerd, waaronder activiteiten om ondernemers de toegevoegde waarde te leveren. "Dat is leuk, maar het gaat ook over wat wij noemen 'overkoepelende leefbaarheid'. Daaronder valt samenwerking binnen de gemeenschap, over bijvoorbeeld toerisme en woningbouw, waar je als ondernemersvereniging iets mee kan doen."

Marieke van der Wagt uit Drempt is net als Jeroen betrokken bij de werkgroep die nagedacht heeft over de ondernemersvereniging HKD. Zij is ook vrijwilliger in het Dorpshuis. "Ik zit hier 's middags met huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het voorgezet onderwijs en geef thuis Spaanse les. Ik had heel erg de behoefde om me ergens bij aan te sluiten, want ik ben altijd alleen aan het werk. Ik wil graag van andere mensen horen hoe ze ondernemen. Daarom wilde ik zelf iets opstarten voor de Dremptse ondernemers, met hulp van iemand die bij mij Spaanse les heeft. We kwamen er achter dat deze ondernemersvereniging al bestaat, dus we hoefden het wiel niet opnieuw uit te vinden. Mijn idee was om een leuke avond te organiseren, dat gaat nu wel gebeuren."

Volgens de lijst die via de inschrijvingen van de Kamer van Koophandel (KvK) is opgesteld, zijn er 350 bedrijven in het gebied Hummelo, Keppel en Drempt. "Daarnaast zijn er ondernemers die hun gegevens niet openbaar hebben staan, dus het zijn er meer. De ondernemersvereniging zal leden gaan werven, maar zal hiervoor moeten aangeven wat de meerwaarde van zo'n vereniging is. We moeten laten zien wat we doen. Ondernemers vragen zich af wat ze er aan hebben en wat het ze oplevert. Die uitleg over samenwerking, de nieuwe visie en structuur gaan we geven tijdens De feestelijke netwerkavond op 24 november in het Dorpshuis Drempt, aan de Kerkstraat 89."

Nieuwe leden mogen zich die avond aanmelden. "We willen ons breder gaan formeren. Elkaar Informeren, informatie ophalen, het bij elkaar komen, dingen met elkaar doen en van elkaar leren, dat zal de mensen moeten aanspreken," besluit Huis in 't Veld.

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>