Foto: PR
Foto: PR

Optocht kleine schutterij Keppel Eldrik

KEPPEL - Woensdagmiddag 30 augustus was, ter gelegenheid van het 122ste Volksfeest Keppel Eldrik, de optocht van de kleine schutterij. De Keppelse kleine schutterij is best bijzonder, want het is de laatste in Nederland. Kinderen uit Keppel, Eldrik en omgeving kropen in de huid van schuttersmajoor, vaandelzwaaier, bieleman en bloemenmeisje. Met de huifkar werd onderweg op diverse plekken het vaandel geslagen en hakten de bielemannen de paaltjes om, op zoek naar het lekkers dat eronder lag. De tocht eindigde op Camping Siebieverden waar leuke spelltjes werden gedaan.

Puzzelrit
Zondagmiddag 27 augustus tijdens de Puzzelrit ter gelegenheid van het Volksfeest Keppel Eldrik werd er niet alleen sportief gefietst, maar werden ook de nodige opdrachten uitgevoerd en vraagstukken opgelost. Met als begin- en eindpunt het sportcafé van de Hessenhal in Hoog-Keppel, werd de middag gezellig afgesloten.

Zeskamp
Tijdens de zeskamp, een vast onderdeel van het Volksfeest Keppel Eldrik, gingen diverse dorpsgenoten de sportieve strijd met elkaar aan in en rondom het Hessenbad in Hoog-Keppel. Met teams van minimaal vier personen gingen zij voor de winst tijdens verschillende spectaculaire behendigheidsspellen. Na afloop verplaatste het volksfeest zich naar de feesttent op de Van Panhuysbrink waar aan de rand van de golfbaan een schitterend vuurwerk plaatsvond.

Bonte stoet optocht
Zaterdagochtend 2 september verzamelde een bonte stoet kermisgangers zich op het Wilhelminaplantsoen in Laag-Keppel. De omwonenden verwelkomden de deelnemers van de optocht met koffie, thee en lekkers. Na de keuring en een eerste blik van de jury startte de optocht van versierde wagens en grote en kleine loopgroepen van Laag- naar Hoog-Keppel. De stoet werd begeleid door de vaandelzwaaier, bielenmannen, paarden en muziekvereniging Olden Keppel.

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>