Henrice Teunissen werkt met pastelkrijt. Foto: PR
Henrice Teunissen werkt met pastelkrijt. Foto: PR

Cursisten 'de Boerderij' exposeren bij Museum Smedekinck

Zelhem – Dinsdag 29 augustus werd bij Museum Smedekinck een expositie van werk van cursisten van 'de Boerderij' geopend. Het gaat om schilder- en boetseerwerk. De expositie loopt t/m 5 november.

Bij activiteitencentrum 'de Boerderij' wordt op diverse dagen getekend en geschilderd. Drie cursisten tonen een deel van hun werk tijdens de expositie bij Museum Smedekinck.

Ineke Boenink komt al zeven jaar elke donderdagochtend naar de Boerderij om te tekenen en te schilderen. Ze begon haar creatieve carrière met werken met pastelkrijt en sinds drie jaar schildert ze met olieverf. Ze maakt deel uit van een cursusgroep van acht personen, die les krijgt van Hanny Mulderij.

Ook José Eelderink maakt deel uit van die groep. Zij begon ongeveer 2,5 jaar geleden met schilderen, omdat ze graag iets creatiefs wilde doen. José schildert uitsluitend met olieverf. Ze schildert graag dieren, maar probeert tegenwoordig ook stillevens te maken.

Henrice Teunissen werkt met acrylverf en pastelkrijt, met een voorkeur voor het pastelkrijt. Haar onderwerpen verschillen nogal en hangen af van waar ze op dat moment belangstelling voor heeft. Henrice volgde de Kunstacademie in Arnhem en kreeg op 'de Boerderij' les van Henk Ooyman. Ze begon met aquarel- en acrylverf en ging pas van daaruit tekenen/schilderen met pastelkrijt.

Op de dinsdagmiddag komen een tiental mensen naar 'de Boerderij' om, onder leiding van Wil Smeenk, te boetseren. Met de hand en een paar eenvoudige gereedschappen wordt klei omgevormd tot beelden, vazen en schalen en vervolgens gebakken in de oven. Daarna komt er nog een mooie glazuurlaag over en worden de objecten nog eens gebakken.

De cursisten helpen en stimuleren elkaar en zo ontstaan de mooiste dingen. Een deel hiervan is te zien tijdens de expositie bij Museum Smedekinck. De entree bedraagt 4 euro. Leden Salehem en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.


www.deboerderijzelhem.nl

www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>