SoundCrave, hardrock uit de Achterhoek. Foto: PR
SoundCrave, hardrock uit de Achterhoek. Foto: PR

SoundCrave bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 6 september staat de band 'SoundCrave' centraal in het programma Live@Ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden bevraagd over hun aspiraties in de muziek.

SoundCrave is een Achterhoekse band met typische Achterhoekse gewoontes en hobby's als crossen, luisteren naar opzwepende muziek op festivals, drank en andere geneugten. Daarnaast proberen ze zelf een instrument te bespelen. Ze kenden elkaar al van het hangen aan de bar in tenten zoals Ivarca, vroeger 'de Woage' en 'de Radstake' en omstreeks 2007 werd de eerste stap gezet naar de band, die wij uiteindelijk de naam SoundCrave kreeg.

Manfred Klein Tank (drums) en Ronnie Klein Hesselink (bas) hadden al samengespeeld in de band Quater Nion toen Marco Wohlan (gitaar) zich aandiende als gitarist. Het vinden van de juiste zanger werd nog een zoektocht, maar uiteindelijk bleek Michael (Mimi) Ankersmit, destijds zanger van 'Fire Fly', de perfecte match. Vanaf het begin wil de band eigen songs maken en die uitdaging blijven ze trouw. De invloeden halen ze uit de muziek eind jaren '80 begin jaren '90 (van Ozzy, Thin Lizzy tot Iron Maiden Metallica, Megadeth, Slayer, waarbij Lemmy hun gezamenlijke held is). Op bepaalde punten wijkt de 'sound' dan weer af om een eigen geluid te creëren. Een optreden is één grote poging om de energie van de muziek over te brengen op de luisteraar en toeschouwer.

In 2011 werd in de studio van Bennie Jolink (Normaal) de demo 'Through my eyes' opgenomen met Jan Wilm Tolkamp als producer.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


www.ideaal.org

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>