Nienke Hilhorst is gehuldigd tot Velswijkse schutterskoningin. Foto: PR
Nienke Hilhorst is gehuldigd tot Velswijkse schutterskoningin. Foto: PR

Velswijk heeft opnieuw een schutterskoningin: Nienke Hilhorst

Algemeen

VELSWIJK - Tijdens het Velswieksfeest, gehouden in het weekend van 19 en 20 augustus werd de vogel voor het tweede jaar op rij door een vrouw naar beneden geschoten. Nienke Hilhorst wist in de loop van de derde ronde het verlossende schot te lossen en mag zich een jaar lang schutterskoningin van Velswijk en Wittebrink noemen.

Naast het vogelschieten zat het weekend vol hoogtepunten. Op woensdagavond raakte buurthuis D'n Draejer al lekker vol tijdens de fietstocht en het opgeven voor het vogelschieten. Dit werd vrijdagavond nog eens dunnetjes overgedaan in de tent die voor het buurthuis geplaatst was. The Uppercats zorgden voor de muzikale omlijsting van deze avond.

De zaterdag werd traditiegetrouw geopend door de vendeliers die hun vaandelhulde brachten aan aftredend schutterskoning Amy van den Toorn. Na een woordje door de commandant en de hulde mocht Amy het eerste schot lossen. Vele schoten volgden en nadat de kop, vleugels en staart naar benden kwamen, wist Nienke rond de klok van twee de romp beneden te krijgen.
Toen het vogelschieten en ringrijden achter de rug was werd de wei omgebouwd tot decor van de zeskamp. Vijf gemotiveerde teams streden hierbij tegen elkaar tijdens leuke en uitdagende spellen.

Op zaterdagavond zette coverband Spot de, voor Velswijkse begrippen, goed gevulde tent op de kop. Al vroeg in de avond zat de sfeer er flink in en werd er volop gebruik gemaakt van de dansvloer. Veel mensen hadden dan ook niet in de gaten dat het al 1.00 uur was toen de band aan hun laatste nummer begon.

De zondagmiddag stond zoals elk jaar in het teken van de optocht. Sinds enkele jaren verliep deze weer droog wat voor zowel de deelnemers als ook de omstanders erg prettig was. Een gevarieerd deelnemersveld met grote wagens, kleine wagens en individuen trok door Velswijk en streek uiteindelijk weer neer in de wei bij D'n Draejer. De bezoekers van de feesttent deden op zondagmiddag massaal mee aan de muziekbingo. Daarnaast werden er vele eigen platen gedraaid. De inwoners van Velswijk waren namelijk verzocht hun eigen vinyl mee te brengen en hier werd massaal gehoor aan gegeven.

De zondag werd afgesloten met de prijsuitreiking van de fietstocht, volksspelen, zeskamp en optocht. De Velswiekse feestcommissie kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend en zij wil dan ook alle bezoekers, vrijwilligers, sponsoren en adverteerders heel hartelijk bedanken.

Uitslagen
Vogelschieten: romp: Nienke Hilhorst, kop: Patrick van Rooden, linkervleugel: Hans van der Sterren, rechtervleugel: Wilco Hilhorst, staart: Ans Hilhorst.
Ringrijden: 1. Manon Groot Jebbink, 2. Kim Remmelink, 3. Ariël Smit.
Schijfschieten: 1. Niels Bikkel, 2. Patrick van Rooden, 3. Ronald Berentsen.
Zeskamp: 1. TD-shows, 2. De jongens van de krimp, 3. De blonde deerntjes
Optocht:
Grote wagens: 1. Pandadorp, 2. Spookslot, 3. Activiteitentuin.
Kleine wagens: 1. Velswijk in de krant, 2. Bar gezellig.
Groepen: 1. Plastic Fantastic, 2. Alles in de gaten.
Individuen/duo's: 1. De krimp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant