Sfeervolle eerste meters van de Graafschap-selectie van het nieuwe seizoen, in Westendorp. Foto: Joop Kappert
Sfeervolle eerste meters van de Graafschap-selectie van het nieuwe seizoen, in Westendorp. Foto: Joop Kappert

Superboeren zijn begonnen aan nieuw seizoen

WESTENDORP - Onder toeziend oog van ruim zeshonderd supporters zijn de spelers van De Graafschap, op de velden van Westendorp, begonnen aan de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. Trainer Henk de Jong kan op dit moment beschikken over negentien contractspelers voor het eerste team. Enkele talenten van de beloften, zoals Koen Huntelaar, Marlon Versteeg en Jurre Vreman, trainen de komende periode mee, net als Delano Burgzorg en Kyvon Leidsman, die overkomen van de o19. De nieuwkomers Myenty Abena, Agil Etemadi, Tim Receveur, Fabian Serrarens, Jordy Tutuarima, Lars Nieuwpoort en Sjoerd Ars trokken veel bekijks. Menig Superboertje is na afloop van de training met de nieuwelingen op de foto vastgelegd.

Technisch manager Peter Hofstede en Henk de Jong hebben de afgelopen weken alle contracten afgerond. "In principe zijn we nu al compleet. We hebben nog een lijn met Heracles Almelo inzake Daryl van Mieghem. Echter, de Tukkers willen hem alleen verkopen en dat lukt ons financieel niet, wij opteren nu voor huur. Het is wel heerlijk beginnen met een volle groep, wat dat betreft ben ik ook blij dat we de rest van jongens reeds binnen hebben. Ik denk dat we kwalitatief een prima groep hebben. We hebben echt gekeken naar spelers die ver van onze goal kunnen spelen, de D'ran mentaliteit hebben en erg snel zijn", aldus Henk de Jong.

Uitwijken
Door het Europees kampioenschap voor vrouwen, kan De Graafschap de komende weken niet in stadion De Vijverberg terecht met de selectie. De locatie van sv Westendorp is tot 23 juli de thuishaven van zowel het eerste team als de beloften. Alle benodigde materialen zijn vanuit Doetinchem naar het kleine dorpje tussen Doetinchem en Varsseveld gebracht. "Het is even behelpen, we hebben weinig ruimte hier, maar de twee velden zijn top. We moeten hier gewoon doorheen, dit is mooi voor het teamproces. Het is nu eenmaal niet anders. We gaan 24 juli een week naar Epe op trainingskamp, daarna kunnen we gelukkig weer ons stadion in", vervolgt De Jong.

Oefenwedstrijden
De Superboeren spelen diverse oefenwedstrijden in de regio en daarbuiten. Zo staat zaterdag 15 juli de eerste wedstrijd op de planning in Varsselder. Op het terrein van GWVV wordt om 18.00 uur afgetrapt tegen een regioteam met een aantal prominente regionale spelers. Enkele dagen later, op dinsdag 18 juli, speelt De Graafschap om 19.00 uur tegen de winnaar van de Achterhoek Cup, AZSV uit Aalten. Zaterdag 22 juli staat de eerste echte testcase op het programma in Den Haag. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen ADO Den Haag. Tijdens het trainingskamp in Epe zijn Almere City FC en Heracles Almelo de tegenstander op respectievelijk dinsdag 25 juli en vrijdag 28 juli. Beide wedstrijden beginnen om 19.00 uur. "Ik vind het belangrijk dat we tegenstanders van niveau treffen. We hebben er niet zoveel aan dat we later in de voorbereiding nog steeds spelen tegen amateurs. Vandaar dat we ook nog spelen tegen FC Den Bosch (2 augustus), Achilles'29 (9 augustus in Zelhem) en tijdens de Open Dag tegen FC Emmen in eigen stadion."

Open Dag
De jaarlijkse open dag wordt gehouden op zaterdag 12 augustus. De grote parkeerplaats voor het stadion verandert in een activiteitenterrein voor jong en oud met muziek, kleding, attracties en lekkere hapjes en drankjes. De poorten gaan om 14.00 uur open en de spelers lopen op het terrein tot 14.45 uur. Daarna begint voor hen de voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Emmen, die om 16.00 uur op de planning staat. De entree voor de Open Dag en de aansluitende wedstrijd is gratis.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>