Vive la France met vernieuwingen en extra concert klaar voor lustrum

Op de kunstmarkt zijn kunstenaars aan de slag met schilderijen en objecten. Foto: PR
Op de kunstmarkt zijn kunstenaars aan de slag met schilderijen en objecten. Foto: PR

Vijfde editie belooft een gedenkwaardige te worden

HUMMELO - De vijfde editie van Vive la France in Hummelo belooft een gedenkwaardige te worden. De belangstelling voor de in totaal 150 standhouders om op 7 en 8 juli een plaatsje te bemachtigen in het centrum van Hummelo was overweldigend. De hoog aangeschreven brocantemarkt was met dik 90 kramen snel volgeboekt. De vernieuwde kunstmarkt dompelt de bezoeker op het plein en de straten rond de Dorpskerk onder in de sfeer van Montmartre. Ook de Tour d'Hummelo, de sportieve start van het evenement op donderdag 6 juli, is in het nieuw gestoken.

Wat onveranderd bleef is de gerenommeerde brocantemarkt, waarvoor de toppers in die branche vanuit het hele land naar Hummelo komen. Daarnaast biedt Vive la France volop ruimte aan streekproducenten, die laten zien en proeven wat de regio te bieden heeft aan lekkere en gezonde producten. Zo maar tussen het publiek, op het nieuwe podium op het Dorpsplein of in een stil hoekje kan de bezoeker theater, muziek of een zangkoor tegenkomen. Die onverwachte ontmoetingen geven Vive la France de zo kenmerkende ongedwongen sfeer.

Vernieuwde kunstmarkt dompelt bezoeker onder in Montmartre sfeer

Concert Katell en Alderliefste
Om het eerste lustrum extra luister bij te zetten staat op zaterdag, aansluitend aan de markt, een concert op het programma met twee acts die uitstekend met de Franse taal uit de voeten kunnen. Voor Katell is het niet voor het eerst dat ze op Vive la France is, maar na haar optreden vorig jaar is er veel veranderd. Ze is in korte tijd een grote naam geworden, dankzij haar deelname aan The Voice of Holland. Gerard Alderliefste maakte naam met de band Alderliefste, waarmee hij diverse hits scoorde. Er is altijd veel ruimte voor het Frans in het repertoire.

Bruisende kunstmarkt
De kunstmarkt telt een veertigtal deelnemers, die in en rond de Dorpskerk laten zien hoe hun werk ontstaat. Door meer ruimte te bieden aan kunstenaars, die ter plekke aan de slag zijn, verwacht de organisatie de bruisende en inspirerende sfeer van het Parijse Montmartre naar Hummelo te halen. Kunstenaars zijn aan de slag met schilderijen en objecten, gemaakt met de meest uiteenlopende technieken. Er is ambachtelijke kunst zoals het maken van sieraden met glasfusion, hoeden, leren tassen en het scheppen van papier. In de kerk zijn exposities, onder meer van zijde-schilderijen.

Nieuwe opzet Tour d'Hummelo
Vive la France gaat donderdag 6 juli van start met de Tour d'Hummelo. De ronde met het parcours rond Hummelo is ingeruild voor een criterium in het dorp, met een ronde van een kilometer die meerdere keren wordt afgelegd. Het programma opent om 18.00 uur met de jeugd, die een sponsorkoers voor de stichting Bergh in het Zadel. Nieuw is het Open Kampioenschap Hummelo op de Gewone Fiets, sportief en ludiek. Serieuzer gaat het er aan toe bij de BC-clubrijders en Recreanten (start om 19.15 uur) en de de A-clubrijders en Semi-professionals, die om 20.15 uur beginnen aan het criterium over 30 ronden.

Parkeren
Ruim plaats voor parkeren is er aan de rand van het dorp (volg bewegwijzering). Parkeren is gratis.

Data en tijden
Tour d'Hummelo: donderdag 6 juli, vanaf 18.00.
Brocantemarkt: zaterdag 8 en zondag 9 juli, van 11.00 tot 18.00 uur.
Entree op zaterdag en zondag: 3,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar vrij toegang.
Gratis jubileumconcert: zaterdag 8 juli, vanaf 18.00 uur, kruising Dorpsstraat/Keppelseweg met Katell Chevalier en Alderliefste.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>