Peter Beunk (links) en Bjorn Roes zijn blij met hun Nederlandse titel. Foto: Albert Schreuder
Peter Beunk (links) en Bjorn Roes zijn blij met hun Nederlandse titel. Foto: Albert Schreuder

Nederlandse titel voor Peter Beunk NK Zijspancross

Valkenswaard/Hengelo – Hengelo is een Nederlandse kampioen rijker. Peter Beunk wist als bakkenist samen met Bjorn Roes uit Heelweg de nationale titel in de NK Zijspanklasse binnen te slepen. Een verrassing was dat niet, want de combinatie was dit seizoen oppermachtig in deze klasse. Op één na wisten zij alle wedstrijden te winnen, maar aangezien het slechtste resultaat geschrapt mag worden, was zelfs dat geen probleem.

De hereniging van de twee na twee jaar is dus een groot succes geworden. Pas twee weken voor het begin van het seizoen besloten ze voor de gein aan deze nieuwe klasse deel te nemen, hiertoe in staat gesteld doordat ze een motor van Rudolf Arentsen mochten gebruiken. Al snel bleek dat ze met hun grote ervaring veruit de besten waren en die kans om het Nederlandse kampioenschap binnen te slepen, niet wilden laten lopen. Eén wedstrijd voor het einde is deze nu dus al door Bjorn Roes en Peter Beunk veroverd. Ook in Valkenswaard wonnen Roes/Beunk beide manches. De winst in de eerste manche was voldoende voor de titel, zodat de tweede niet meer van belang was. Bewust gingen ze als laatste van start, om alsnog iedereen in te halen en winnend over de streep te gaan. Beter kon het grote krachtsverschil niet getoond worden. Voor deze klasse moet nog één wedstrijd verreden worden in Lichtenvoorde.
Afgelopen week kwam het goede nieuws dat Peter Beunk dit seizoen in het Grand Prixcircuit terugkeert. A.s. zondag in het Frans Iffendic zal hij in de bak bij Julian Veldman plaatsnemen. Veldman was de laatste weken in goede vorm en maakte het samen met wereldkampioen Ben van den Bogaart de concurrentie knap lastig, wat resulteerde in de vierde plaats op het ONK. In het WK-klassement staat hij op een 15e plaats, maar met Peter Beunk naast zich zullen ze zeker proberen zich in de top 10 te rijden.
Dagklassement Valkenswaard: 1. Roes/Beunk 100 pnt, 2. Wisselink/Robben 186, 3. v. Werven/Hoessen 181, 4. Sesink/Bijenhof 176, 11. Garritsen/Wiegerinck 158.
Tussenstand na 10 wedstrijden: 1. Roes/Beunk 1800, 2. v. Werven/Juffer 1595, 3. Vos/Eggink 1592, 4. Sesink/Bijenhof 1573, 6. Garritsen/Wiegerinck 1489, 7. Ribbers/Peddemors 1408.

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>