Tour d'Hummelo 2016. Foto: PR
Tour d'Hummelo 2016. Foto: PR

Sportiviteit en hilariteit met nieuw Kampioenschap Gewone Fiets

HUMMELO - Dit jaar biedt de Tour d'Hummelo, de sportieve start van Vive la France, een nieuwe aanpak. De route in en rond Hummelo is ingeruild voor een criterium in het dorp. Het parcours van een kilometer moet meerdere keren worden afgelegd. Start en finish zijn op het dorpsplein bij FF naar Steef, waar de strijd om de podiumplaatsen op de voet te volgen is. Inschrijven voor de wedstrijden kan al via de website.

Het spektakel begint om 18.00 uur met de Dikke Banden Race voor basisschoolleerlingen, met een aangepaste ronde van 400 meter. Dit is een sponsorrace, waarvan de opbrengst gaat naar de stichting Bergh in het Zadel. De stichting zamelt geld in voor de kankerbestrijding en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste particuliere fondsenwervers voor het KWF Kankerfonds.

Kampioenschap Gewone Fiets
Nieuw is het Open Kampioenschap Hummelo op de Gewone Fiets. Sportiviteit en hilariteit gaan hand in hand als de buren, vriendengroepen, familieteams of collega's langs komen razen. Elektrische fietsen zijn niet toegestaan. Er zijn prijzen voor de snelsten en voor de meest ludieke deelnemer. De start is om 18.45 uur.

De BC-clubrijders en Recreanten rijden donderdag 6 juli vanaf 19.15 uur een race over 25 ronden. Het klapstuk van de avond is om 20.15 uur de wedstrijd voor de A-clubrijders en semi-professionals, die dertig keer langskomen bij de toeschouwers langs de route.

Inschrijven kan via de website. Ter plekke inschrijven kan tot een kwartier voor de start bij de inschrijfbalie op het dorpsplein.


www.vive-la-france.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Deel je nieuws
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactzuid.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=699,702" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>